Kamulastirma Sorunu Çözüldü, Sokak Hizmete Açildi

Mehmet Ali Pasa Mahallesi’ndeki yarim asirlik kamulastirma sorununu ortadan kaldiran Izmit Belediyesi, Mustafa Çalik Sokagi hizmete açti.

Kamulastirma Sorunu Çözüldü, Sokak Hizmete Açildi
Izmit Belediyesi, ilçeye yeni ve modern sokaklar kazandirmaya devam ediyor. Mehmet Ali Pasa Mahallesi’ndeki yarim asirlik kamulastirma sorunu ortadan kaldirdi. Kamulastirmasi tamamlanan 12 bina yikildi. Altyapi islemlerinin ardindan Mustafa Çalik Sokak hizmete açildi. Üstyapi çalismalari tamamlanan Emin Sipahi Sokak ise isil isil oldu. Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, bölge sakinleriyle iftar sofrasinda bulusarak sokagin açilisini gerçeklestirdi.

Iftar sofrasinda bulusmanin mutlulugunu yasadigini söyleyen Baskan Hürriyet, "Kendi öz gücümüzle yapmis oldugumuz islerde bir tanesi de su an bulundugumuz Mustafa Çalik Sokak. Yarim asirdir çözüm bekleyen, kamulastirma sorunu olan, köhnelesmis yapilarin oldugu, insanlarin yasam standartlarinin zorlastigi, asayis problemlerinin oldugu, güvenlik bir hale gelen bir bölgeydi. Sartlar ne kadar zor olursa olsun biz burayi yenilemeyi kafamiza koyduk. Mahallemizin en can alici hizmetlerinden biri buydu. Kamulastirma islemlerine 2022’de basladik. Burada 12 bina vardi. Vatandaslarimizin paralarini, haklarini ödedik. Kimseyi magdur etmeden 12 binanin kamulastirmasini tamamladik. Ardindan yikim islemlerine basladik. Yikimdan sonra buranin su ve elektrik altyapisini tamamladik. Ardindan yine kendi ekibimiz üst yapi çalismalari gerçeklestirdi. Atamizin isiginin aydinlattigi aydinlatma direklerimizi yerlestirdik. Otopark ihtiyacini çözdük. Çok güzel bir cadde oldu. Estetik ve konforlu bir caddeyi bölge sakinlerimizin hizmetine sunmus bulunuyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA