Muhittin Böcek Açiklamasi 'Çalisma Arkadaslarim Görevlerini Aksatmayacak, Siyaset Yapmayacak'

Antalya Büyüksehir Belediye Baskanligi görevine üst üste ikinci kez seçilen Muhittin Böcek, "Buradan söylüyorum, bütün çalisma arkadaslarim sadece görevini aksatmadan yapacak, asla siyaset yapmayacaktir. Ayirmadan, kayirmadan, milletimizin parasini milletimize harcamaya devam edecegim" dedi.

Muhittin Böcek Açiklamasi 'Çalisma Arkadaslarim Görevlerini Aksatmayacak, Siyaset Yapmayacak'
31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimlerinde, üst üste ikinci kez Antalya Büyüksehir Belediye Baskanligina seçilen Muhittin Böcek, mazbatasini alip Cumhuriyet Meydani’ndan Atatürk Aniti’na sunulan çelenk sonrasi hizmet binasina geldi. Partililer ve çalisanlar tarafindan coskuyla karsilanan Böcek, düzenlenen göreve baslama töreninde vatandaslarla bir araya geldi. Programda konusan Böcek, bundan sonra oy veren vermeyen bütün Antalyalilarin emrinde olacagini belirtti.

Koltuklarin ve makamlarin geçici oldugunu ve verilen sorumlulugun degerini hiç unutmadigini ifade eden Böcek, "Memleketimin ve vatanimin hiçbir kösesinde, basimi öne egdirecek bir yanlisa imza atmadim. Attigim her adimi; sizlere duydugum sorumluluk, memleketime ve vatanima olan sevdamla attim. Gücümü hep sizden, sevgiden, Cumhuriyet’ten ve Atatürk’ten aldim. Bu seçimi 5 yil önce göreve geldigimde ilk isimiz olarak yaptigimiz tabelaya ekledigimiz Türkiye Cumhuriyeti yazisi kazandi. Tanidiginiz, bildiginiz, Toroslarin evladi dediginiz köylü çocugu Muhittin Böcek’i bugünlere getiren Türkiye Cumhuriyeti kazandi. Bu seçimi demokrasi kazandi” diye konustu.



"19 ilçede bizim"

Antalya Büyüksehir Belediyesini üst üste 2 defa kazanan bir belediye baskani oldugunu dile getiren Böcek, "Birlikte çalistik, birlikte basardik. Antalya’miz kazandi. Antalya’miza yeniden bahari getiren sizlersiniz. Gelecege dair umutlarimizi yeserten sizlersiniz. Çok zor günleri birlikte atlattik. Hiçbir bahaneye siginmadik. Verdigimiz sözleri teker teker yerine getirdik. Vazgeçmedik, pes etmedik, yorulmadik, yilmadik. Dinlenmeyecegiz, yorulmayacagiz, her zamankinden çok daha fazla çalisacagiz. Seçim sürecinde bize yapilan haksiz elestirileri, yalanlari, tüm engellemeleri geride birakacagiz. Yasadigimiz seçim basarisiyla bugüne kadar görülmemis bir destan yazdik” dedi.

Böcek, büyüksehir belediyesiyle birlikte 19 ilçeden kazandiklari 16 ilçe beledinin yani sira Ibradi, Gündogmus ve Kumluca’yi da kendi belediyeleri gibi göreceklerinin altini çizdi.

"Siyaset yapmayacak"

19 ilçe belediye baskanlariyla, meclis üyeleriyle 15 bin 486 çalisma arkadasiyla, 913 muhtar ve sivil toplum örgütleriyle omuz omuza çalisacaklarini ifade eden Böcek, “2 milyon 696 bin Antalyaliya, her yil ziyarete gelen 25 milyon yerli yabanci misafire en iyi sekilde hizmet sunacagiz. Simdi görevimiz daha büyük. Halkimizin bizlere verdigi destegin ve sorumlulugun farkindayiz. Sadece vaatlerimizi degil daha fazlasini yapacagiz. Söz verdiklerimizin daha fazlasi için çalisacagiz. Kalplerimizi, akillarimizi, güçlerimizi birlestirecegiz. Antalya’mizi daha güzel yarinlara ortak akilla hep birlikte tasiyacagiz. Bu seçimi kazanan emeklilerimizdir, çiftçilerimizdir, turizmcilerimizdir, esnafimizdir, gençlerimizdir, isçilerimizdir, emekçilerimizdir. Bu seçimi kazanan birlikte alin teri döktügümüz belediye çalisanlarimizdir. Buradan söylüyorum, bütün çalisma arkadaslarim sadece görevini aksatmadan yapacak, asla siyaset yapmayacaktir. Ayirmadan, kayirmadan, milletimizin parasini milletimize harcamaya devam edecegim. Simdiye kadar oldugu gibi bundan sonra da hiç kimseyi ötekilestirmeden, hiç kimseyi dini, dili, mezhebi, yasam tarzi nedeniyle ayirmadan hizmet etmeye devam edecegim ” açiklamasinda bulundu.

Konusmasinin ardindan Böcek, baskanlik makaminda tebrikleri kabul etti.

Böcek’e, CHP Antalya milletvekilleri, Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, Konyaalti Belediye Baskani Cem Kotan, Manavgat Belediye Baskani Niyazi Nefi Kara, Dösemealti Belediye Baskani Menderes Dal ve diger belediye baskanlari da eslik etti.
Kaynak: İHA