Aksaray'da Bayram Sekerinin Tatli Telasi Tezgahlarda

Aksaray’da Ramazan Bayrami öncesi seker ve lokumun tatli telasi tezgahlarda yerini alirken, vatandaslar da yogun ilgisi gösteriyor.

Aksaray'da Bayram Sekerinin Tatli Telasi Tezgahlarda
11 ayin sultani mübarek Ramazan ayinin son günlerine dogru bayram telasi da basladi.

Bayramin tatli telasi olan seker ve lokumlar da tezgahlarda yerini aldi. Bayram sekeri için alisverise çikan vatandaslar tezgahlarda bayramda ikram edecegi sekerleri seçerken sehir genelinde bayram alisverisinin de baslamasiyla çarsi pazarda yogunluk yasaniyor. Kilogram fiyati 100 lira ile 350 lira arasinda degisen seker ve çikolatalar tezgahlarda alicilarini bekliyor. Esnaf bayram öncesi yogunlugun günler öncesi basladigini belirtirken, her keseye uygun seker ve lokumun satildigini belirtti.

Vatandaslar ise fiyatlarin ceplerini zorlamadigini ve genel olarak çikolatali ürünleri tercih ettiklerini dile getirdi.

Yogunlugun basladigini belirten sekerci Sadik Makal (29), "Sanki 2 gün kalmis gibi bir yogunlugumuz var. Sekerlerimiz 100 TL’den baslayip 350 TL’ye kadar yükseliyor. Lokum ise 60 TL ile 120 TL arasinda degisiyor. Vatandaslarimiz da en çok çikolata tercih ediyor. Hem fiyat konusunda uygun hem de daya iyi, daha güzel ve daha lezzetli" dedi.

Bayram sekeri alisverisini yapan Ilhami Genç (41), 11 ayin sultani Ramazan ayinin geçtigini belirterek, "Ramazan ayini gerçekten 11 ayin sultani olarak biliyoruz. Bu sene de elimizden geldigince en güzel sekilde geçirmeye çalistik. Son günlerimiz kaldi. Allah’im hepimizi tekrarina kavustursun. Yavas yavas bayram hazirliklari basladi.

Sevdiklerimizle birlikte bayrami geçirmeye çalisacagiz. Simdiden herkese kazasiz belasiz bayramlar diliyorum. Tabii ki gün geçtikçe enflasyon orani ile birlikte artis oluyor, insanlarin alim gücü düsse de yine her bütçeye uygun esnaflar yardimci olmaya çalisiyor. Biz de elimizden geldigince bütçemize uygun alisveris yapiyoruz" diye konustu.

Bayram sekerini alan Yasemin Abra (36) ise, "Ramazan ayi çok iyi geçti. Heyecanli, yorucu ve çalisarak ama çok iyi geçti her seye ragmen. Insallah tüm herkese hayir getirir, insallah Allah’im herkese tekrarini nasip eder. Her çesit seker var, çikolata çesitleri fazla" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA