Büyüksehir; 450 Personel, 100 Araç Ile Hasereyle Mücadele Ediyor

Adana Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Baskanligi’na bagli ilaçlama ekipleri, kentin 15 ilçesinde hasere mücadelesini sürdürüyor.

Büyüksehir; 450 Personel, 100 Araç Ile Hasereyle Mücadele Ediyor
Adana Büyüksehir Belediyesi ekipleri insan sagligini tehdit eden sivrisinek, hamamböcegi, karasinek, fare ve pire gibi haserelerin kontrol altina alinmasi için çalismalarina yogun sekilde devam ediyor. Bu çerçevede özellikle bina bodrumlarindaki hidrofor çukurlari, insaat sahalarindaki su birikebilecek asansör bosluklari ve siginaklar, foseptikler, yagmur suyu ve kanalizasyon sistemleri, rögarlar, dereler gibi yerlesim yerlerindeki kritik noktalarda düzenli olarak ilaçlama yapiliyor.

Bu bölgelerde kullanilan ilaçlar, Saglik Bakanligi tarafindan onayli ürünler olup, hem kapali hem de açik alanlarda etkin bir sekilde kullanilabiliyor.

Parklar, gübrelikler, çöp konteynerleri, süs havuzlari gibi hasere üremesine neden olan alanlara müdahale edilerek, hasere gelisimi önleniyor. Ayrica içinde yagmur suyu birikebilecek kullanilmayan otomobil lastikleri toplanarak sivrisinek gelisiminin önüne geçilmesinin yani sira, geri dönüsüme gönderilerek çevre kirliligi de önlenmis oluyor. Il genelindeki derelerde yapilan temizlik ve yol verme çalismalari ile suyun durgunlasmasi engellenerek sivrisineklerin gelisme ortami haline gelmesi önleniyor.

Depremden etkilenen bölgelerde ve yikim süreci devam eden binalarin oldugu alanlarda ise özellikle sineklere yönelik gece ilaçlamalarina agirlik verilerek, rögarlar, foseptik çukurlari, yüzme havuzlari ve atik depolama alanlari gibi kritik noktalar düzenli olarak kontrol edilip ilaçlaniyor.

Büyüksehir ekipleri, gün boyunca 450 personel ve 100 ilaçlama araciyla 15 ilçede hasere mücadelesini sürdürüyor.
Kaynak: İHA