Bozbey Açiklamasi ''Bursa'nin Her Yastan Insani Gülümsemeye Basladi''

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen Bursa Gönüllüleri Degerlendirme Toplantisi’na katildi. Kent gönüllülügünün önemini vurgulayan Baskan Bozbey, ‘’Basarinin mimarlari sizlersiniz. Zor olan bir isi kolay kildiniz. Gösterdiginiz destek ve yapmis oldugunuz organizasyon sonucunda, Bursa’nin her yastan insani gülümsemeye basladi.’’ dedi.

Bozbey Açiklamasi ''Bursa'nin Her Yastan Insani Gülümsemeye Basladi''
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Koza Salonu’nda düzenlenen Bursa Gönüllüleri Degerlendirme Toplantisi’na Baskan Bozbey’in yani sira, CHP Il Yöneticileri, Bursa Gönüllüleri Il Yönetim Kurulu Baskani Burhan Can Arslan ve Bursa Gönüllüleri Il Yönetim Kurulu Üyeleri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslatilan degerlendirme toplantisi protokol konusmalarinin ardindan Bursa Gönüllüleri üyelerinin tecrübe ve deneyimlerini aktardigi, öneri ve taleplerini ilettigi istisare bölümüyle sona erdi.

Bursa Gönüllüleri Degerlendirme Toplantisi’nin açilis konusmasini yapan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, dünyanin her yerinde kent gönüllülerinin özel bir görevi ve sorumlulugunun oldugunu belirterek, Bursa’nin gülümsemesine katki saglayan Bursa Gönüllülerine tesekkürlerini sundu. Bursa Gönüllüleri olusumuna, özellikle 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde elde edilen basarili sonuçla birlikte daha islevsel, kentine deger katacak proje önerileri sunan, kentin sorunlarini tartisabilen ve fikir üretebilen bir yapi haline dönüstürme önerisinde bulunan Baskan Bozbey, ‘’Bunlarin kararlarini sizler olusturacaksiniz. Bir çok ülkede bu konuda yogun çalismalar oldugunu görüyorum. Kent gönüllügünün esas alindigi en önemli nokta kent demokrasisi dedigimiz olayi yasama geçirmek ardindan da ülkenin demokratik anlamda gelisimine katki sunarak demokrasiyi ilerletmektir. Bununla birlikte kentin gelecegine destek veren sizler, inanilmaz bir çalisma gösterdiniz. Bizler size sadece önder olmaya çalistik. Ancak sizlerin çalismalari son derece degerliydi. Basarinin mimarlari sizlersiniz. Zor olan bir isi kolay kildiniz. Gösterdiginiz destek ve yapmis oldugunuz organizasyon sonucunda, Bursa’nin her yastan insani gülümsemeye basladi.

’’ seklinde konustu.

Degerlendirme toplantisinin sonunda olusturulacak raporun kent çalismalari adina yönlendirici olacagina da dikkat çeken Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, ‘’Inanin her sey çok güzel olacak, tekrar sizi kutluyorum, basari hepimizin. Yürekten tesekkür ediyorum.’’ dedi.

‘‘Bursa’ya bahari getirdik’’

Bursa Gönüllüleri olarak basarili bir seçim süreci geçirdiklerini belirten Bursa Gönüllüleri Il Koordinatörü Burhan Can Arslan yaptigi konusmasinda, ‘’Siz degerli Bursa Gönüllüleri üyelerimizin sayesinde ve tabii ki Bursa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mustafa Bozbey’in öncülügünde Bursa’ya bahari getirdik. Çabalariniz ve sahadaki öz verili çalismalariniz için hepinize tesekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefimiz çogalarak, çalismalarimiza yogun bir sekilde devam etmektir.’’ dedi.

Konusmalarin ardindan degerlendirme toplantisi, Bursa Gönüllüleri üyelerinin yönetim kurulu ile birlikte gerçeklestirdigi soru-cevap bölümüyle tamamlandi.
Kaynak: İHA