'Milli Egemenlik Kavrami Çocuklara Dogru Sekilde Aktarilmali'

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kapsaminda düzenlenen, "Mustafa Kemal Pasa’nin Egemenlik Anlayisi" baslikli programda konusan Dr. Hakan Kaya, milli egemenligin önemine deginerek milli egemenlik kavraminin yeniden anlasilmasi ve çocuklara dogru sekilde aktarilmasi gerektigine vurgu yapti.

'Milli Egemenlik Kavrami Çocuklara Dogru Sekilde Aktarilmali'
Kaya, “Ilkögretimden yüksekögretime kadar tüm egitim kurumlarinda egitim derecesine göre egemenlik kavrami anlatilmalidir çünkü toplumda hürriyet, esitlik ve adaletin devamli sekilde saglanmasi ve korunmasi buna baglidir. Bir milletin tarih sahnesinde var olmasi ancak milli egemenlik kavraminin anlatilmasi ve yasatilmasi ile mümkün olacagi fikri her daim diri tutulmalidir” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. kurulus yildönümünü özel bir programla kutlayan Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu’nda, Dogus Üniversitesi Türk Dili ve Inkilap Tarihi Birim Baskani Dr. Hakan Kaya, “Mustafa Kemal Pasa’nin Egemenlik Anlayisi" baslikli bir konusma gerçeklestirdi.

Millî egemenligin anlasilmasinin ve çocuklara millî egemenligin dogrudan anlatilmasinin önemine vurgu yapan Dr. Kaya, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, özellikle on dokuzuncu yüzyildan itibaren Türk milletinin egemenligini eline alma mücadelesinin sonucu ve bizzat kendisini idare etme bilincinin canli bir göstergesidir. Bu düsüncenin 104 yil önceki gibi canli tutulmasi için bu dönemin ve Mustafa Kemal’in fikirlerinin tüm anlami ve içerigi günün imkânlarindan faydalanilarak egitim kurumlarinda zenginlestirilmek suretiyle anlatilmasi gerekmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Nutuk’ adli önemli eserinde belirttigi gibi bu ülke çetin bir milli mücadele sonucu kuruldu ve devam ettirme görevi de ülkemizin genç nesillerine verildi.

Genç dimaglara ilkögretimden yüksekögretime kadar tüm egitim kurumlarinda egitim derecesine göre egemenlik kavrami anlatilmalidir çünkü toplumda hürriyet, esitlik ve adaletin devamli sekilde saglanmasi ve korunmasi buna baglidir. Bir milletin tarih sahnesinde var olmasi ancak milli egemenlik kavraminin anlatilmasi ve yasatilmasi ile mümkün olacagi fikri her daim diri tutulmalidir” ifadelerini kullandi.

“Yeni ögrenme teknikleri dikkate alinmali”

Çocuklara milli egemenligin nasil anlatilmasi gerektigi konusunda konusan Dr. Hakan Kaya su ifadeleri kullandi:

“Günün ihtiyaçlari ve yeni ögrenme teknikleri dikkate alinarak, yerinde ziyaretler (geziler), dijital dünyanin imkânlarindan faydalanarak hazirlanacak görsel ve isitsel materyaller ile sanatin çesitli dallarindan alinacak destekle bu kavramin anlatimi zenginlestirilmelidir.”
Kaynak: İHA