Sivas'ta Arapça Siir Yarismasi Düzenlendi

Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügünce Sivas’ta 11. Arapça Siir ve Çocuk Sarkilari Yarismasi düzenlendi. Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde Sivas Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesinin ev sahipliginde gerçeklestirilen yarismaya 22 okuldan 42 ögrenci katildi.

Sivas'ta Arapça Siir Yarismasi Düzenlendi
Okul salonunda düzenlenen yarismada ögrencilerin heyecanina Milli Egitim Müdürü Necati Yener de ortak oldu. Ögrencilerin okudugu siirler ve seslendirdikleri sarkilar büyük begeni toplarken jüri tarafindan yapilan degerlendirme sonucunda dereceye giren takim ve ögrenciler belirlendi.

Ortaokul sarki kategorisinde Ülkü Imam Hatip Ortaokulu takimi birinci, Zeki Hayran Imam Hatip Ortaokulu takimi ikinci, Kadiburhaneddin Imam Hatip Ortaokulu takimi ise üçüncü oldu.

Ortaokul siir kategorisinde ise Zeki Hayran Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Ömer Faruk Cosar birinci, Kadiburhaneddin Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Ayse Sena Yavaser ikinci, Asim Sahin Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi/Ortaokulu ögrencisi Hayrunnisa Koç ise üçüncü oldu. Lise siir kategorisinde ise Sivas Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Turan Çil birinci, Abdussamed Bal Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Ildem Deve ikinci, Asim Sahin Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Zeynep Lamia Ertugay ise üçüncü oldu. Yarismada derece elde eden ögrenciler bölge finalinde Sivas’i temsil etmeye hak kazandi.

Yarismanin ardindan dereceye giren ve katilim saglayan tüm ögrencileri tebrik eden Milli Egitim Müdürü Necati Yener, programin düzenlenmesinde emegi olanlara da tesekkür etti.
Kaynak: İHA