'Ekip Açiklamasi Siberay Günes Firtinasi' Filminin Galasi Yapildi

5 Nisan’da vizyona girecek TRT ortak yapimi “Ekip: Siberay Günes Firtinasi” sinema filminin galasi Ankara’da yapildi.

'Ekip Açiklamasi Siberay Günes Firtinasi' Filminin Galasi Yapildi
TRT Çocuk ekranlarinin sevilen çizgi dizisi “Ekip: Siberay” sinemaya uyarlanarak “Ekip: Siberay Günes Firtinasi” ismiyle beyaz perdede izleyicisiyle bulusacak. Film, TRT ile Emniyet Genel Müdürlügü Siber Suçlar Daire Baskanligi is birligiyle hazirlandi. Ankara’da Bilkent Center’da gerçeklestirilen galaya, aileler ve çocuklar akin etti.

“Siber dünyada okuryazarlik kazandirma hedeflerimiz var”

Filmin yapimcisi Murat Kaya, burada yaptigi konusmada, “Iki yildir çocuklarimiza siber dünyada okuryazarlik kazandirmak gibi hedeflerimiz vardi. Internet problemleri, dijital ayak izi, siber zorbalik ve sifre hirsizligi gibi birçok güncel konuda çocuklarimizi bilgilendirmeye çalistik. Hatta ebeveynlerimizi de bilgilendirmis olduk” ifadesini kullandi.

“Giseyi bekliyoruz”

Filmin hazirlanis sürecinde çok güzel tepkiler aldiklarini belirten Kaya, “Okullarin ara tatile girdigi dönemde filmimiz vizyona giriyor ve arkasi bayram. Hemen bir hafta sonrasi ‘polis haftasi’. Bizimde Siber Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi ile beraber yürüttügümüz, teknik anlamda destek aldigimiz bir is. Birçok seyin bir araya geldigi bir süreç oldu bizim için. Çok keyifli ve heyecanliyiz. Insallah kismetimizde de giseyi bekliyoruz” seklinde konustu.



“Çocuklarimiz gözlerini ekrandan ayirmadan filmi izleyebilecek”

Çocuklarin bastan sona kadar keyifle izleyecegi bir film oldugunu aktaran Kaya, “Çocuklarimiz gözlerini ekrandan ayirmadan filmi izleyebilecek. Çok tempolu ve heyecanli geçiyor. Büyüklerimizde ayni sekilde izleyecek. Siber dünyanin siber kahramanlarini beyaz perdeye tasidik. Orada herkesin heyecanini aktarmis olduk. Orada kendileri de bunu görmüs olacak” ifadesini kullandi.

3D animasyon teknigi ile hazirlanan film, dünyaya vuran günes firtinasiyla tüm dünyada internetin kesilmesinin ardindan, bu durumdan faydalanan kötü amaçli bir bilgisayar korsaninin, birçok uygulamaya ve çevrimiçi oyunlara zarar vermesini isliyor. Hakan, Umut, Selvi ve Melis, bilgisayar korsanini bulmak ve zarar gören platformlari onarmak için çabaliyor.

Öte yandan filmin yönetmenligini ise Sinan Güngör ve Yunus Emre Çakir yapti.
Kaynak: İHA