'Asik Shakespeare' Oyunu Herkes Için Erisilebilir Hale Geldi

Turkcell, Hayal Ortagim uygulamasi ile sanatin sesi olmaya devam ediyor. Simdiye dek film festivallerinden sergilere görme engelli sanatseverlerin yaninda olan uygulama, bu kez de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde sergilenen ‘Asik Shakespeare’ oyununu sesli betimleme ile tiyatro sahnesine tasidi. Böylece görme engelli sanatseverler, Hayal Ortagim’in sesli betimleme özelligi ile dekor, kostüm ve oyuncularin performansiyla ilgili tüm detaylari takip etti.

'Asik Shakespeare' Oyunu Herkes Için Erisilebilir Hale Geldi


Turkcell, görme engellileri yasamin içine daha fazla dahil etmeyi amaçladigi Hayal Ortagim uygulamasinin kapsamini genisletiyor. Operatörün herkes için erisilebilir sanat vizyonuyla görme engellilere özel gelistirdigi Hayal Ortagim uygulamasi sanatin sesi olmayi sürdürüyor. Bu kapsamda Turkcell, sezon boyunca Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde sahnelenen ‘Asik Shakespeare’ oyununu görme engelli sanatseverlerle bulusturdu.

Yapilan açiklamaya göre bu özel etkinlikte, Hayal Ortagim uygulamasiyla görme engelli seyirciler, Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde 2022 Eylül ayinda sesli betimleme ile gerçeklestirilen ‘Peter Pan ve Varolmayan Ülke’, Aralik 2022’de sahnelenen ‘Sehirde Kimse Yokken’ ve Mart 2023’te sergilenen ‘Kusursuz Dünya Müzikali’nin ardindan herkesle ayni anda, hiçbir detayi kaçirmadan ‘Asik Shakespeare’i takip etme firsati buldu. Oyuna gelen görme engelli sanatseverler Hayal Ortagim’in sesli betimleme özelligi ile dekor, kostüm ve oyuncularin performansi ile ilgili tüm detaylari dinleyerek, oyunun tadini çikardi.

Asik Shakespeare sesli betimleme ile Türkiye’de tiyatro sahnesinde

Yüksek enerjisi, komedisi ve romantizmiyle dikkat çeken ve sahnelendigi tüm ülkelerde kapali gise oynanan Asik Shakespeare, Serdar Bilis rejisiyle tiyatro sahnesine tasindi. Tiyatroya yazilan cesur bir ask mektubu olarak yorumlanan oyun, 16. Yüzyil Shakespeare dönemi tiyatrosuna ve yasamina dair çagdas bir perspektif sunuyor. Basrollerini Uraz Kaygilaroglu (William Shakespeare) ve Nezaket Erden’in (Viola) üstlendigi oyun, Çolpan Ilhan & Sadri Alisik Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortak yapimi olarak, sezon boyunca Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde seyirciyle bulusacak.

‘Önce insan’ odagiyla gelistirildi

Sahip oldugu yüksek teknolojiyi “insana, ülkesine ve gezegene fayda” odagiyla kullanan Turkcell’in ‘Hayal Ortagim’ uygulamasi, görme engelli bireylerin günlük yasamlarini daha bagimsiz ve verimli bir sekilde sürdürebilmelerine olanak taniyor. Pek çok sanat etkinligine özel hazirlanan sesli betimleme servisinin yani sira sesli kitaplar, sesli haberler, sesli navigasyon gibi birçok özellikle donatilan uygulama, kullanicilarin hayatlarini kolaylastiriyor ve hayatin içinde daha fazla yer almalarini sagliyor. Operatörün ‘önce insan’ odagiyla sundugu ‘Hayal Ortagim’ uygulamasi, teknolojinin insan hayatini nasil olumlu yönde etkileyebilecegini bir kez daha gösteriyor.
Kaynak: İHA