Saglik Müdüründen Toz Tasinimi Uyarisi

Alanya Ilçe Saglik Müdürü Nadir Aldemir, toz tasinimi ile ilgili olarak KOAH ve astim hastalarinda tozun bazi problemlere yol açabilecegini belirterek, risk grubunda olan vatandaslarin disari çikarken maske takmalari önerisinde bulundu.

Saglik Müdüründen Toz Tasinimi Uyarisi
Alanya’da ilçe merkezi ve yüksek kesimlerinde toz tasinimi meydana geldi. Bazi araç camlarinin tozla kaplandigi görülürken, bazi esnafin ürünlerinin de tozla kaplandigi gözlemlendi.

“Risk grubundakilerin disari çikarken mümkün oldugunca maske takmasini öneriyoruz”

Toz tasinimi ile ilgili konusan Alanya Ilçe Saglik Müdürü Nadir Aldemir, söz konusu tozun insan sagliginda bazi etkilerinin olduguna dikkat çekti. Burunda kasinti, burun tikanikligi gibi belirtilerin olabildigini belirten Aldemir, “Bölgemizde Kuzey Afrika kökenli toz tasinimi bugünlerde kendini çok hissettirir hale geldi. Bu tozun özellikle mikro partiküllerden olusmasi insan sagliginda da bazi olumsuz etkiler yapabiliyor. Özellikle burunda kasinti, burun tikanikligi, gözlerde kizariklik, göz yasarmasi gibi belirtilere neden olabiliyor. Risk grubu dedigimiz yaslilar, KOAH, astim hastalari ve küçük çocuklarda da bazi alerjik problemlere yol açabiliyor. Risk grubunda olanlarin disari çikarken mümkün oldugunca maske takmasini öneriyoruz. Astim ve KOAH hastalarinin da düzenli olarak kullandiklari ilaçlari bugünlerde kullanabilirler. Meteorolojiden de bu tozun birkaç gün içinde etkisini azaltacagi belirtiliyor. Ilaçlari kullanmalari durumunda herhangi bir olumsuz etkisi olmayacaktir” dedi.



“Etrafimiz, araçlarin üzeri tozlarla kaplandi”

Ilçe merkezinde esnaflik yapan Kemal Eras isimli vatandas ise, “Afrika üzerinden geldigi söylenen yogun bir toz bulutu vardi. Etrafimiz, araçlarin üzeri tozlarla kaplandi. Özellikle disarida ürünü olan esnaflarimiza zarari oldu. Tozdaki bakteri, virüs tasinmis olabilir. Vatandaslara, hayvanlara zarari olabilir. Toz nedeniyle camlari silmek zorunda kaldik. Özellikle araçlar, camlar, evlerin camlari tozlarla kirlendi. Vatandasa is çikti” diye konustu.

Kaynak: İHA