Büyüksehirden Kadinlara Hamur Karma, Ceviz Ve Salça Makinesi

Antalya Büyüksehir Belediyesi, tarim ve hayvanciligi sürdürülebilir kilmak amaciyla Gazipasa, Akseki, Manavgat, Elmali, Korkuteli, Finike ve Kas ilçelerinde bal üreticilerine bin 398 adet ari kovani hibe etti. Ayrica kadinlara da 29 hamur karma makinesi, ceviz makinesi ve salça makinesi destegi saglandi.

Büyüksehirden Kadinlara Hamur Karma, Ceviz Ve Salça Makinesi
Antalya’nin bal üretimi yapilan bölgelerinde büyük bir maliyet unsuru olan ari kovanlarini üreticilere ücretsiz olarak veren Antalya Büyüksehir Belediyesi, kadinlarin yasamini kolaylastirmak amaciyla da hamur karma, ceviz ve salça makinesi gibi ekipmanlar hibe ediyor.

Antalya Büyüksehir Belediyesi, tarimsal üretimin ve kadin istihdaminin desteklenmesi adina Akseki’de 270 ari kovani, 4 hamur karma makinesi, Gazipasa’da 240 ari kovani, Manavgat’ta 138 arikovani, 1 hamur karma makinesi, Elmali’da 387 ari kovani,15 hamur karma makinesi, 1 ceviz makinesi, 1 salça makinesi, Finike’de 84 ari kovani, 5 hamur karma makinesi, Kas’ta 279 ari kovani ve 4 hamur karma makinesi hibe olarak teslim edildi.

Belge ile basvuranlara destek

Antalya Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi Kirsal Kalkinma ve Kooperatifçilik Sube Müdürlügü yetkilileri, aricilik faaliyeti yaptigina dair belgesi olan ve basvuruda bulunan üreticilere kovan destegi saglamaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA