Trendyol, Dünya Sanat Günü'nü Bagimsiz Sanatçilarla Kutluyor

Baslattigi Trendyol Sanat projesi ile Türkiye’de e-ticaret platformunda sanata ve sanatçilara özel alan açan Trendyol, 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde herkesi bagimsiz sanatçilari yakindan tanimaya ve eserlerini incelemeye davet ediyor.

Trendyol, Dünya Sanat Günü'nü Bagimsiz Sanatçilarla Kutluyor


Teknolojik yetkinligini tüm ekosisteminde pozitif etki olusturmak üzere kullanan Trendyol, dijital sanat platformu Trendyol Sanat sayesinde çagdas sanati her an herkes için ulasilabilir kiliyor. E-ticaret platformu, 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nü bagimsiz sanatçilarin yeteneklerine, üreticiliklerine ve eserlerine dikkat çekerek kutluyor.

Genç yeteneklere dijital erisim firsati

Yapilan açiklamaya göre, kurulusundan bu yana “dijital uçurumun hayatin her alaninda kapatilmasi” hedefini benimseyen Trendyol’un 2021 yilinda Türkiye’de bir ilk olarak baslattigi Trendyol Sanat, dijital dünyada sanata ve genç sanatçilara alan açma misyonunu üstleniyor. Böylelikle güzel sanatlar fakültelerinden mezun olan binlerce ögrenci ve sanat dünyasina yeni adim atan genç yetenekler kendilerini ifade etme firsati buluyor. Sanatçilar için eserlerini sergileyebilecekleri yeni bir alan olusturan e-ticaret platformu, sanatseverlerin de yeni sanatçilari kesfedilebilmelerine, eserleri yakindan inceleyebilmelerine imkan taniyor. Platform, böylelikle genç sanatçilar basta olmak üzere tüm sanatçilarla Türkiye’nin farkli illerinde sanata ulasmakta zorlanan sanatseverler arasinda dijital köprüler kuruyor.

Sanatseverlerin ilgi haritasi

Trendyol Sanat’a gösterilen ilgi, öngörülebilecegi gibi Istanbul, Izmir ve Ankara gibi büyük sehirlerde yogunlasiyor. Ancak, sanata kolay erisimin keyfini çikaranlar bu illerle sinirli degil. Antalya’dan Mugla’ya, Siirt’ten Giresun’a kadar Türkiye’nin dört bir yanindaki sanatseverler, platformun zengin koleksiyonundan çesitli disiplinlerde eserler satin alarak ev ve is yerlerini sanatsal dokunuslarla süslüyorlar. Ocak 2024’ten bu yana Trendyol Sanat’ta en çok tercih edilen kategori dijital baski olurken, geçtigimiz yilin favorisi olan resim kategorisi de popülerligini koruyarak ikinci sirayi aliyor. Fotograf, baski, gravür, geleneksel Türk sanatlari ve heykel gibi diger kategoriler de sanatseverlerin ilgisini çeken disiplinler arasinda yer aliyor. Toplam 18 farkli ilde yasamlarini sürdüren genç sanatçilar, Trendyol Sanat araciligiyla kendi bölgelerinin sinirlarini asarak e-ticaret platformunun genis kullanici kitlesine ulasma olanagi buluyorlar.

Parmaklarin ucundaki sanat

150’den fazla sanatçinin 1000’e yakin eserine ev sahipligi yapan Trendyol Sanat’a, Trendyol mobil uygulamasindan ve internet sitesinden ulasilabiliyor. Sanatçilarin resim, baski, gravür, fotograf, heykel, cam, seramik, illüstrasyon ve grafik gibi pek çok disiplinde ürettikleri özgün ve üretici eserler, bu platformda sanatseverlerle bulusuyor.
Kaynak: İHA