Sanayinin Lokomotif Kentine Elektrik Altyapisina 1 Milyar TL'nin Üzerine Yatirim Yapilacak

Türkiye’nin sanayi ve nüfus yogunlugu dolayisiyla stratejik öneme sahip kenti Kocaeli’ye 2023 yilinda dagitim sebekesindeki ihtiyaçlara yönelik yaklasik 717 milyon TL yatirim yapan SEDAS, 2024 yili için 85 projede 1 milyar TL’nin üzerinde yatirim planliyor.

Sanayinin Lokomotif Kentine Elektrik Altyapisina 1 Milyar TL'nin Üzerine Yatirim Yapilacak
20 bin kilometrekarelik alandaki 3,8 milyon nüfusa hizmet veren Sakarya Elektrik Dagitim A.S. (SEDAS), yatirim çalismalarina devam ediyor. Kesintisiz enerji ihtiyacini karsilamak ve bölgenin gelisimine katkida bulunmak için 2023 yilinda Kocaeli’de dagitim sebekesine yaklasik 717 milyon TL yatirim yapan SEDAS, bu kapsamda bölgeye 96 adet yeni trafo tesis etti.

"1 milyar 53 milyon 700 bin TL degerinde yatirim planliyoruz"

Yatirimlara hiz kesmeden devam edilecegini belirten SEDAS Icra Baskani Dr. Necmi Odyakmaz, “2024 yilinda, Kocaeli’nde 85 farkli projede toplamda 1 milyar 53 milyon 700 bin TL degerinde yatirim planliyoruz. Bu yatirimlarla birlikte yaklasik 150 adet yeni trafo tesisi devreye alinacak ve bölgenin elektrik altyapisi daha da güçlendirilecektir. Özellikle Kartepe ve Basiskele ilçelerindeki elektrik dagitim hatlarinda yasanacak muhtemel enerji kesintilerinin önüne geçmek için baslattigimiz çalismalar önemli bir adim olacaktir. Kartepe Sevkatiye - Sirinsulhiye Alçak Gerilim-Orta Gerilim (AG-OG) yeralti projesi, Suadiye Çepni caddesi sebeke yenileme projesi ve Kandira 2 enerji nakil hattinin yenilenmesi projesi gibi büyük ölçekli projelerle bölgedeki elektrik altyapisini modernize ediyoruz. Ayni zamanda bölgenin alternatif besleme hatlarinin da tesis edilmesine öncelik veriyoruz. Bu kapsamda yogun sanayi ve ticaret alanlarinin bulundugu Kullar Vezirçiftligi ve Karadenizliler bölgesindeki alternatif besleme ve sebeke düzenleme projesi ile enerji taleplerinin kesintisiz olarak saglanmasini hedefliyoruz” ifadelerini kullandi.

"Bin 519 kilometre hattin bakimi, 2 bin 471 trafonun ve bin 583 saha dagitim kutusunun bakimi gerçeklestirilecek"

2024 yilinin ilk iki aylik döneminde gerçeklestirilen bakim faaliyetlerinde ise yaklasik 10 milyon TL harcandigini kaydeden Odyakmaz, “Yil sonuna kadar planlanan bakim bütçesini 171 milyon TL civarinda belirledik. Bu kapsamda bin 519 kilometre hattin bakimi, 2 bin 471 trafonun ve bin 583 saha dagitim kutusunun (SDK) bakimi gerçeklestirilecek. Söz konusu bakim çalismalarinin ardindan bölgedeki elektrik sebekesi yenilenerek beraberinde kesinti sayi ve sürelerinde azalislar olusacaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA