Malatya'da Resmi Bayramlasma Kernek Karagözlüler Camisi'nde Yapildi

Malatya’da resmi bayramlasma töreni ilk kez Bayram Namazi sonrasi gerçeklestirildi. Burada konusan Vali Ersin Yazici tüm Islam aleminin ve Malatyalilarin Ramazan Bayrami’ni kutladi.

Malatya'da Resmi Bayramlasma Kernek Karagözlüler Camisi'nde Yapildi
Malatya’da bu yil resmi bayramlasma töreni Kernek Karagözlüler Camisi’nde yapildi. Bayram namazi sonrasi cami avlusunda gerçeklesen bayramlasmaya Vali Ersin Yazici, 2.Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon Komutani Tümgeneral Tuncay Altug, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Sami Er, Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Ihsan Koca, Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, Battalgazi Belediye Baskani Bayram Taskin, Il Emniyet Müdürü Arif Çankal, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Ercan Altin ile kurum müdürleri ve vatandaslar katildi.

Kent protokolü burada camiye gelen vatandaslarla tek tek bayramlasirken, vatandaslara ayrica ikramda bulunuldu.

Burada konusan Vali Ersin Yazici bu yil resmi bayramlasmayi Kernek Karagözlüler Camii’nde yaptiklarini belirterek, bayram namazina gelen tüm vatandaslarla bir arada bayrami kutladiklarini söyledi.

Bu bayramin basta zulüm altinda olan Gazze’deki insanlar olmak üzere tüm Islam cografyasindaki Müslümanlarin bayrami bayram tadinda geçirmelerini diledi.

Malatya’da da asrin felaketinden sonra bu bayramin genis katilimli olarak kutlandigini ifade eden Yazici, tüm Malatyalilar ve Islam aleminin Ramazan Bayramini tebrik etti.

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Sami Er’de bir Ramazan Bayrami’na ulasmanin daha mutlulugunu yasadiklarini belirterek, “Gerek ülkemize gerek, Islam cografyasinda sikinti içinde olan basta Gazze’deki kardeslerimizin bu bayram umutlari olur Insallah. Malatya’da da bundan sonra kazasi, belasiz, afetsiz nice bayramlar geçirmeyi ümit ediyoruz. Insallah Malatya’miz tez elden ayaga kaldiririz ve il disinda olan kardeslerimiz de bundan sonraki bayramlarda memleketlerinde bayramlarini geçirir” diye konustu.

Kaynak: İHA