TOBB Baskani Hisarciklioglu Açiklamasi 'Ülkemize Ve Milletimize Hayirli Olsun'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, “Sonuçlari ülkemize ve milletimize hayirli olsun. Sandiga gidip oyunu kullanan, ülkemizin gelecegine ve demokrasiye sahip çikan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimlerinin sonucunu yaptigi yazili açiklama ile degerlendirdi. Hicarciklioglu, “Sonuçlari ülkemize ve milletimize hayirli olsun. Öncelikle, sandiga gidip oyunu kullanan, ülkemizin gelecegine ve demokrasiye sahip çikan herkese tesekkür ediyorum. Seçilen Belediye Baskanlarini tebrik ediyorum. Yerel seçimlerin geride kalmasiyla, 4 yillik seçimsiz bir dönem ülkemiz için önemli bir firsattir” diye konustu.

Ekonomide atilacak çok adimin ve isin oldugunu belirten Hicarciklioglu, “Tüm gücümüzle enflasyonla mücadeleye odaklanmaliyiz. Enflasyonla mücadele para ve maliye politikasi esgüdümünde daha basarili olacaktir. Fiyat istikrari ve finansal istikrar ile öngörülebilirlik güçlenecektir. Böylece teknoloji içerigi ve katma degeri yüksek yatirimlar artacaktir” ifadesini kullandi.

Türkiye’nin üretim gücünün korunmasi ve firmalarin sürdürülebilirliginin zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alinmasi gerektigini vurgulayan Hisarciklioglu, “Yapisal reformlar konusunda etkin ve kararli adimlar atmaliyiz. Mesleki egitim, istihdam politikalari, vergi reformu, yarginin operasyonel etkinliginin artirilmasi, kurumsal altyapinin güçlendirilmesi, sehirlerimizin depreme direncinin artirilmasi, yeni sanayi havzalarinin olusturulmasi, kilit teknolojilerin ülkemize kazandirilmasi, yesil ve dijital dönüsüme ülkemizin hazirlanmasi gibi birçok alanda reformlar bizi bekliyor” açiklamasinda bulundu.

Hisarciklioglu, sunlari kaydetti:

“Simdi siyasi görüsümüz ne olursa olsun, milletimizin kararina saygi duyup, 86 milyon el birligi, akil birligi ile aydinlik gelecegimize birlik ve beraberlik içinde yürüme zamanidir. Cumhuriyetimizin ilk yüzyilinda ürün ve pazar çesitliliginde en üst lige çiktik. Simdi ikinci yüzyilinda daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye için daha çok çalisma zamani. Is dünyasi olarak daha fazla üretim, yatirim, istihdam ve ihracat için çalisacagiz.”
Kaynak: İHA