Dün Günesli Havanin Tadini Çikariyorlardi, Bugün Kara Uyandilar

Sakarya’nin Hendek ilçesinde bir gün öncesinde günesli havanin tadini çikaran mahalleli bugün karla bulustu.

Dün Günesli Havanin Tadini Çikariyorlardi, Bugün Kara Uyandilar
Meteoroloji Genel Müdürlügünün uyarlari sonrasinda etkisini gösteren kar yagisi Sakarya’nin Hendek ilçesinin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Dün günesli havada tarlalarinda çalisan vatandaslar yerde büyüyen yabani menekseleri görürken bu sabah beyaz örtüyle uyandi. Gece saatlerinde baslayan yagis sonrasinda kar kalinligi yer yer 15 santimetrelere kadar ulasti. Dün tarlasinda günesli hava oldugunu belirten Meryem Kazin, bahçesinde yabani menekseler oldugunu belirtti.

Karla kapli güne uyanan Mehmet Kazin, “Dün hava güzeldi sabah baktik kar yagiyor. Eskiden çok kar yagardi mevsimler aylarina göreydi. Simdi ise kisin bahari yasiyoruz” dedi.



“Bu sene hep günlük günesli geçti”

Emine Kazin, “Mevsimler sasirdi diyebiliriz. Önceden bu mahallede Ekim ayinda baslardi kar yagisi ve bir, iki metrelere kadar çikardi. Artik mevsimler degisiyor yaz kisa, kis ise yaza dönüyor. Ilk kar Aralik ayinda yagdi ve asiri derecede yagmadi. Bu sene hep günlük günesli geçti. Simdi ise karla karsilasiyoruz. Findiklar da havalara aldandi tomurcuklar çiçek açti. Bundan sonraki süreçte durumlar degisir umarim yoksa findik toplayamayiz ve kötüye gider” diye konustu.

Kaynak: İHA