Köydeki Vefa Sayesinde 60 Yasinda Ilk Defa Babasini Gördü

Bursa’nin Yenisehir ilçesi Barcin köyünde, köyde yasayip hayatini kaybedenlerin fotograflari ani olarak kahvehane odasinda biriktiriliyor.

Köydeki Vefa Sayesinde 60 Yasinda Ilk Defa Babasini Gördü
Köyde yasayip hayatini kaybedenlerin fotograflari ani olarak saklanmasi için kahvehanede yapilan odada sergileniyor. Kimsesiz bir vatandasin fotografinin köy kahvesinde bulunmasiyla baslayan gelenek köy halki tarafindan 30 yildir sürüyor. Vefat eden kisilerin fotograflari lakaplari ile birlikte çerçevelenip duvara asiliyor.

Barcin Köyü Muhtari Ismail Yüksel, "Köyde yasayip vefat eden kisilerin 30 yildir bu odada resimlerini temiz bir sekilde muhafaza ediyoruz. Bu gelenek kimsesiz bir vatandasin fotografinin köy kahvesinde bulunmasiyla baslandi. Daha sonra birkaç arkadasimiz vefat edince kisilerin fotograflarini lakaplari ile bu odaya asmaya basladik. Burada yaklasik 500’e yakin fotograf var. Büyüklerimiz gençlerimiz burada büyüklerini atalarini görüp ziyaret ediyor. Biz de burayi temiz bir sekilde muhafaza ediyoruz. Barcin köyü olarak her cuma sabahi 2 çesit çorba çikariyoruz" diye konustu.

Asçilik yapan Ismail Toksöz, "2 yil önce bayram günü disarida oturuyordum. Bizim köyden gurbete giden Mehmet abi köye gezmeye gelmisti. Babasinin erken yasta vefat ettigini duyduk. Fotograflari köyde 70 yil önce yapilan toplu nikahin fotograflarindan çikardik. Mehmet abiye otururken ’Babani hiç gördün mü’ diye sordum. Bana ’Hiç görmedim. Benim dogumumda babam ölmüs’ dedi.

Ben de içeri girip ’fotograf odasinda babani bulabilecek misin’ dedim. 5-10 dakika geçti hala gelmedi. Fotograf odasina gittigimde babasinin fotografini bulmus hüngür hüngür agladigini gördüm. 60 yasinda ilk defa babasini görmüs. Duygulu bir andi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA