Türkiye Yüzyili Cumhuriyet Parki Ve Gaziantep Bebek Kütüphanesi Açildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran, açilisi yapilan Türkiye Yüzyili Cumhuriyet Parki içerisinde yer alan Bebek Kütüphanesi hakkinda “Türkiye’nin pek çok noktasina ilham kaynagi olacak” dedi.

Türkiye Yüzyili Cumhuriyet Parki Ve Gaziantep Bebek Kütüphanesi Açildi
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan Türkiye Yüzyili Cumhuriyet Parki ve parkin içerisinde bulunan Gaziantep Bebek Kütüphanesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran’in katilimiyla açildi.

Egitim, spor ve bilimin bir arada oldugu mekansal planlamaya sahip olan toplamda 52 bin metre kare alana kurulan Türkiye Yüzyili Cumhuriyet Parki içinde çocuk alanlari, eglence odasi, açik fitness alani, basketbol sahasi, çok amaçli saha ve bebek kütüphanesi yer aliyor. 20 bin metre karesi yesil alan olan parkta bin 400 metre bisiklet yolu, 180 metre kosu yolu ve 440 araçlik otopark alani ile park içerisinde bin 50 adet, 22 bin 700 adet agaçcik çali ve yer örtücü kullanildi.

Bebek Kütüphanesi ise 0-5 yas bebeklere ve annelere özel olarak tasarlanmis bir kütüphane olarak ön plana çikiyor. Bebeklerin özel günlerinin kutlanacagi kutlama odasi, dil gelisim atölyesi, duyu bütünleme atölyesi, ritim ve müzik atölyesi, hareket gelisim atölyesi yer aliyor. Ayrica anne ve baba egitimleri, beslenme ve çocuk bakimlari ile ilgili egitici kitaplarin yer alacagi 3 bin kitaplik kütüphane bulunuyor.

“Gaziantep’in Yerel kalkinma adina gerçeklestirdigi her hamle ulusal ve küresel ölçekte gücüne güç katacak”

Gaziantep’e daha önce birçok basarili projeler sebebiyle davet edildigini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran, “Gaziantep’in yerel bir kalkinma adina gerçeklestirdigi her bir hamle ulusal ve küresel ölçekte gücüne güç katmaya devam edecek. Bugün burada Türkiye’de sayisina ender rastlanan bebek kütüphanesi modelinin de insallah Türkiye’de daha çok yayginlasmasini gönülden arzu ediyoruz. Bunun içinde bütün yerel yönetimimizi kamu kurumlarimizi tesvik etmeyi sürdürecegiz. Güçlü ailenin çekirdeginin çocuklarimizdan oldugunu biliyoruz. Bugün burada açtigimiz eserde Türkiye’nin pek çok noktasinda ilham olacak kaynagi olacak. Gaziantep’te yürütülen bu projeler ülkemizin toplumsal kalkinmasina katki sunmaya deger katmaya devam edecek” ifadelerini kullandi.

“Güçlü aile güçlü toplum”

Toplumsal direnci muhafaza etmek adina en büyük degerin aile kurumu oldugunu aktaran Bakan Kiran konusmasina su sözlerle devam etti: “Çok önemli bir hedefimiz çok önemli bir ilkemiz var. Güçlü aile güçlü toplum. Toplumsal direncimizi muhafaza etmek adina en büyük degerimiz aile kurumumuz. Aile kurumunu güçlendirmeye yönelik her bir adim çok kiymetli. Gaziantep’te atilan sosyal belediyecilik adimlarinin ne kadar isabetli ne kadar amaca yönelik mahiyette oldugunu da kisa sürede bir kez daha görmekten gurur duydum. Bu eserlerin içi Gaziantep’teki ailelerimize dokunan, çocuklarimiza dokunan, engelli kardeslerimize dokunan, yardima muhtaç kisilere dokunan vakif eserine dönüsmüs. Bu bakimdan bu eserlerin yasamasi yasatilmasi ve sayisinin artmasi sizlerin destekleriyle önümüzdeki dönemde yakindan takip edecegimiz bir durum olacak.”

“Yeni dönemde en önemli basligimiz akilli sehir”

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin parkin ve bebek kütüphanesinin her detayinda emegi geçenlere tesekkür ederek, “Kadiniyla erkegiyle dogru insani ehli oldugu yere koydugunuz zaman hiç gözünüz arkada kalmiyor. O yüzden bu eserler kendiliginden olmadi. Bizim bir muradimiz var. Burayi dirençli sehir yapacagiz. Akilli sehir master plani çalistik. Yeni dönemde en önemli basligimiz akilli sehir. Yüksek teknolojiyi kullanarak bu sehri akilli sehir yapacagiz” seklinde konustu.

“Bu Sehri Bebek Dostu Sehir Yapacagiz”

Bebek kütüphanesinin önemine deginen Baskan Sahin, egitimde 7 yasinin çok geç oldugunu vurgulayarak, “Biz geldik gidiyoruz. Yarin gençler burada olacak. Yarin bebeklerimiz büyüyecek buraya adaletli yöneticiler olacak. Artik egitim dünyasi 7 çok geç gidiyor. Biz daha anne karnindayken her anneye günde bir bardak süt gönderiyoruz. Bebek doguyor. Hos geldin minik hemserim diyoruz. Bu bebek kütüphanesi o kadar ise yarayacak ki. Çocuk kütüphanelerini zaten açtik. Acayip bir basari oldu. Çocuklari ilkokula hazirliyoruz. Hazirlarken bize dair medeniyet kodlarimizi ögretiyoruz. Kaybettigimiz degerleri hatirlatmamiz gerekiyor. Yapacak çok isimiz var. Bu sehri bebek dostu sehir yapacagiz. Aileleri derli toplu götürmemiz lazim. Bebek kütüphanesi deyince bir kere çocuklar mutlu, anneler, babalar mutlu, çocuklar bilinçli” ifadelerini kullandi.

“Bebeklerimizden yaslilara kadar tüm halkimiza birçok hizmeti vermeye gayret ediyoruz”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber konusmasinin basinda Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran’in önemli bir bürokrat oldugunu vurgulayarak, “Çok güzel bir gün yasiyoruz. Gaziantep’te çok güzel isler yapiliyor ortaya çikiyor. Dün aksam büyüklerimiz, yaslilarimizla beraberdik onlara yeni müjdeler verdi Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin. Emekli Kart tanitildi. Bu sehirde birçok alanda yeni seyler konusuyoruz. Birçok sikintiya ragmen bebeklerimizden yaslilara kadar tüm halkimiza birçok hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Bunu yaparken de çok güzel bir ekiple çok güzel bir birliktelikle bunu yapiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA