GAÜN Oguzeli Meslek Yüksekokulunda Yangin Güvenligi Egitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oguzeli Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Programi Bölüm Baskani Dr. Ögr. Üyesi Derya Çevik Tasdemir, Ögretim Görevlisi Mehmet Palabiyik ve Ögretim Görevlisi Yasin Eroglu koordinatörlügünde ögretim elemanlari ve ögrencilere ‘Yangin Güvenligi ve Tahliye Yöntemleri’ konulu seminer egitimi verildi.

GAÜN Oguzeli Meslek Yüksekokulunda Yangin Güvenligi Egitimi
Seminerde bu tür egitimlerin amacinin yangin çikma ihtimali olan yerlerde, özellikle insan yogunlugunun fazla oldugu egitim kurumlari, hastaneler, alisveris merkezleri, fabrikalar, kurum ve kuruluslarda kisa sürede dogru ve etkili müdahale becerisi kazanmak oldugu anlatildi. Okul, isyeri, fabrika vb. yerlerde meydana gelebilecek bir yanginda sicakligin ilk 5 dakika içerisinde 500 santigrat derecenin üzerine çikabilecegi ve insan vücudunun bu sicakliklara kisisel korunma ekipmanlari olmadan dayanabilme ihtimalinin çok zor oldugunu belirtildi.

Gaziantep’te yillik ortalama 8 binin üzerinde yangin ve acil durum olaylarinin meydana geldigini belirten GAÜN Ögr. Gör. Mehmet Palabiyik yanginlarda ilk müdahalenin hayati önemli oldugunu ve bu müdahalenin de ancak yangin söndürme cihazlariyla yapilabilecegini, evlerde erken algilama sistemleri ve yangin söndürme cihazlarinin bulundurulmasi gerektigini söyledi.



Seminerde afet konusunun önemle dikkate alinmasi gerektigini vurgulayan GAÜN Oguzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Memet Sahin, “Sivil savunma ve itfaiyecilik alaninda nitelikli personel ihtiyacini karsilamak için yüksekokulumuz bünyesinde teorik ve pratik egitimlere devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA