Down Sendromlu Çocuklar Farkindalik Günü Etkinliginde Doyasiya Eglendi

Gaziantep’te, "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü" programi çerçevesinde down sendromlu çocuklar için eglenceli etkinlikler düzenlendi.

Down Sendromlu Çocuklar Farkindalik Günü Etkinliginde Doyasiya Eglendi
Gaziantep’te, Büyüksehir Belediyesi, Türkiye Down Sendromlular Dernegi, Medical Point Gaziantep Hastanesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi destegiyle "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü" etkinlikleri düzenlendi.

Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Engelli Yasli Hizmetleri Daire Baskanligi’na bagli Engelsiz Yasam Merkezi’nde düzenlenen etkinlik çerçevesinde down sendromlu çocuklar yüz boyama, futbol, kutu oyunlari, serbest kalem çalismasi gibi pek çok eglenceli faaliyette bulundu. Down sendromlu çocuklar, egitmenler esliginde düzenlenen etkinliklerde eglenceli vakit geçirdi.

"Down sendromlu çocuklara ve gençlere yönelik eglenceli etkinlikler yapiyoruz"

Etkinliklerle ilgili konusan Türkiye Down Sendromlular Dernegi Baskan Yardimcisi Fulya Ekmen, "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü kapsaminda 16 Mart-21 Mart tarihleri arasinda tüm Türkiye’de farkli etkinlikler yapiyoruz. Bugün de Gaziantep’teyiz. Burada down sendromlu çocuklara ve gençlere yönelik atölye çalismalari var, spor faaliyetleri var. 21 Mart Down Sendromu Farkindalik Günü bizler için çok önemli bir gün" dedi.



"Down sendromlu çocuklarla çiçek ekip, bu çiçekleri onlara hediye edecegiz"

Gaziantep Medical Point Hastanesi Bashekim Yardimcisi Ümit Mutlu Tiryaki ise hastane olarak etkinliklere destek verdiklerini belirterek, "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü olarak kutlanmakta. Bugün burada birçok farkindalik etkinligi gerçeklestirilmekte. Biz de bugün buraya 100 tane çiçek getirdik. Bu yilin temasi, hepimizin bildigi gibi ’rengimiz belli olsun’. Kromozomlarin çoraba benzemesinden dolayi da renkli çoraplarla bu yilin kutlamasi yapilacak. En güzel renklerin çiçeklerde oldugunu düsündügümüz için hastane olarak biz buraya çiçeklerimizle geldik. Down sendromlu çocuklarla çiçek ekip, bu çiçekleri onlara hediye edecegiz" diye konustu.

Etkinliklere katilan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin de çocuklarla yakindan ilgilendi.
Kaynak: İHA