Sinop'ta Çanakkale Sehitleri Anildi

Sinop’ta, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yil dönümü ve Sehitleri Anma Günü dolayisiyla tören düzenlendi.

Sinop'ta Çanakkale Sehitleri Anildi
Deniz Sehitligi’nde yapilan törene Vali Dr. Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletvekili Nazim Mavis, Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan, Sinop Cumhuriyet Bassavcisi Mesut Pektas, Sinop Il Jandarma Komutani Ferhat Kuran, Sinop Il Emniyet Müdürü Tarikhan Çetiner, Sinop Il Milli Egitim Müdürü Ercan Dagdeviren, Sinop Sehit ve Gazi Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Mehmet Özgen, kurum müdürleri ve ögrenciler katildi.

Çelenk konulmasiyla baslayan programda saygi durusunda bulunulup, Istiklal Marsi okundu. Daha sonra günün anlam ve önemiyle ilgili konusma yapan Sinop Sehit ve Gazi Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Mehmet Özgen, “Bugün, Türk milletinin, çok uluslu ser güçlerinin saldirilarina karsi dünya tarihine serh düserek altin harflerle yazdigi 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 109. yildönümünü kutlamakta ve vatanimiz için canlarini gözlerini kirpmadan seve seve feda eden sehitlerimizin, sehitler gününü kutlamanin onurunu ve gururunu yasiyoruz. Bugün, ellerine kina yakarak Peygamber ocagina gönderdikleri evlatlarinin, tertemiz alinlarindan öperek ‘git ogul git, ben, yillarca ogulsuz kalayim, su yarali bagrima Karataslar çalayim, hadi yavrum git, ya gazi ol, ya sehit’ diyerek vatan savunmasi için ugurlayan aziz sehit analarinin eslerinin ve çocuklarinin gurur günüdür. Bugün, Asya’da, Afrika’da, Yavru Vatan Kibris’ta, Kore’de, Güneydogu’da, güzel yurdumuzun ve dünyanin dört bir yanindaki sehitliklerde yatan sehitlerimiz ve savas sartlari geregi bilinmeyen yerlerde kefensiz yatan kahraman sehitlerimizin ayni günde ve görkemli bir sekilde anilmasi için belirlenmis sehitleri anma günüdür” dedi.

Ardindan sehitlik defterini imzalayan Vali Özarslan, yaptigi konusmada, "Tarihimize altin harflerle yazilan Çanakkale Zaferimizin 109. sene-i devriyesini, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla aniyoruz. Çanakkale Zaferi; Konya’dan Musul’a, Sinop’tan Halep’e, Adana’dan Kudüs’e kadar ecdadimizin birlik olup düsmanin hayasizca akinina dur dedigi, bagimsizligindan ödün vermedigi bir var olus mücadelesidir. Aziz sehitlerimizin kahramanlik destanlariyla, temiz kanlariyla suladiklari kutsal vatan topraklari, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da aziz milletimiz tarafindan en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Kahraman ecdadimizin asil kaniyla yazdigi tarihimizin, sanli zaferlerimizin üzerine büyük ve güçlü Türkiye’yi insa ederek, Türk milletini gelecege hazirliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA