Büyüksehir Adayi Sami Er, Depremzedelerle Iftar Yapti

AK Parti Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er, depremzedeler ile iftar açti, sorunlarini dinledi. Göreve gelir gelmez kalici konutlar ve isyerlerinin yapimini hizlandiracaklarini ifade eden Er, kiracilar ve dar gelirli vatandaslar içinde TOKI konutlari yapilacagini söyledi.

Büyüksehir Adayi Sami Er, Depremzedelerle Iftar Yapti
31 Mart seçimlerine dogru tempoyu arttiran AK Parti Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er, beraberinde Yesilyurt Baskan Adayi Prof. Dr. Ilhan Geçit, AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Ramazan Yaylaci, Il Kadin Kollari Baskani Esin Tanriverdi ile Yesilyurt ilçesinde yer alan Kaynarca Konteyner Kent’teki depremzedeler ile iftar yapti. Burada kalan vatandaslarla tek tek ilgilenen Er, göreve geldiklerinde önceliklerinin kalici konut ve isyerlerinin biran önce bitirilip hak sahiplerine teslim edilmesi oldugunu söyledi.



6 Subat’ta büyük bir afet yasandigini ve devletin yaralari sarma adina büyük gayret gösterdigini dile getiren Sami Er, “Hiç endiseniz olmasin, göreve gelir gelmez birinci önceligimiz sizlerin konteynerlerden bir an önce kalici konutlariniza geçmesi olacak. Tabi deprem de canlarimizi kaybettik, o süreçte sogukta siginacak bir yer aradik ilk etapta. Ama güçlü devletimiz sayesinde önce çadirlara sonrasinda konteynerlere geçtiniz. Simdide Allah’a sükürler olsun ki güçlü devletimizin bütün imkânlari ile sizler yakin zamanda kalici evlerinize geçeceksiniz” dedi.



Malatya ile ilgili hazirladiklari projelerle kenti kisa sürede ayaga kaldiracaklarini ifade eden Er, bu projelerden birinin de kiracilar içinde TOKI tarafindan 15 bin konut ilk etapta üretilmesi oldugunu dile getirdi. Malatya’da hak sahiplerinin ev ve isyerlerine ulasincaya kadar ekibiyle birlikte asla yorulmadan çalisacaklarini söyleyen Er, “Çok çaba sarf edecegim, çok çalisacagim. Bize yeter ki güvenin. Bizde sizin bu güveninize layik olmaya çalisacagiz” diye konustu.



Er, Geçici konteynerdeki esnaflari ziyaret etti

AK Parti Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er, seçim gezileri kapsaminda Tecde yolu üzerinde kurulan geçici konteyner isyerlerindeki esnaflari ziyaret etti. Burada tüm esnaflari dolasan Sami Er, hem esnafin sikinti ve taleplerini dinledi hem de projelerinden bahsetti.

TOKI ve Emlak Konut geçmisi ile Malatya’yi kisa sürede ayaga kaldiracagini ifade eden Er, özellikle çarsinin 1 yil gibi kisa bir sürede tamamlanacagini yineleyerek 31 Mart aksami güçlü bir destek beklediklerini söyledi.



Esnaf gezisi sirasinda CHP’li adayin ‘Isimiz Gücümüz Malatya’ slogani yazilan afisini gören Sami Er, “Biliyorsunuz bu slogan bizim. Malatya’ya ilk geldigimizde hatirlarsiniz Kapali Spor Salonu’nda biz bu slogani kullandik ve dedik ki ‘Isimiz Gücümüz Malatya’ ve birçok afisi ve billboarda da bu var” dedi.



Büyüksehir Baskan Adayi Sami Er, burada ayrica AK Gençlik ile ‘iftara5kala’ slogani ile trafikteki araç sürücülerine iftarlik kumanya dagitti.

Kaynak: İHA