AK Parti Malatya Büyüksehir Baskan Adayi Sami Er'den Esnaf Ziyaretleri

AK Parti Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er, ziyaret ettigi esnaflarin taleplerini dinlerken Malatya’nin çarsisini 1 yilda ayaga kaldirilacagini söyledi.

AK Parti Malatya Büyüksehir Baskan Adayi Sami Er'den Esnaf Ziyaretleri
31 Mart seçimlerine 2 hafta kalirken seçim çalismalarina hiz veren AK Parti Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er, Büyüksehir Belediye yaninda kurulan geçici ticaret merkezini ziyaret ederek esnaflarla bir araya geldi. Isyerlerini tek tek dolasarak esnaflarin taleplerini dinleyen Sami Er, göreve gelir gelmez çarsinin biran önce ayaga kaldirilmasi için çalismalara agirlik vereceklerini belirtti.

Esnaflar, Büyüksehir Baskan Adayi Sami Er’in Malatya’yi kisa sürede ayaga kaldiracagina inandiklarini söylerken, Sami Er ise bu süreçte vatandaslarin da destegi ile Malatya’da depremin tüm izlerini 2 yil gibi bir sürede tamamen ortadan kaldiracaklarini ifade etti.

Malatya’nin 6 Subat’ta büyük bir afetle karsi karsiya kaldigini ve en fazla konut ve isyerinin yikildigi 2’inci il oldugunu hatirlatan Sami Er, özellikle TOKI ve Emlak Konut’taki tecrübesi ile sehrin yeniden imari ve insasi noktasinda ellerinden gelen tüm gayretleri göstereceklerini söyledi.

70 bine yakin hak sahibinin konut ve isyerlerini teslim edene kadar ekibiyle birlikte durmadan çalisacaklarini ifade eden Er, bunun yani sira fazla konut üretimi ile kiracilar ve dar gelirli vatandaslarinda konut sorunlarinin çözülecegini dile getirdi. Çarsi merkezinin suanda Emlak Konut tarafindan yaptirildigini ve çalismalarin hizla devam ettigini ifade eden Er, 1 yil içerisinde burasinin tamamlanacagini ve çarsinin ayaga kalkmasi ile vatandaslarin moral ve motivasyonlarinin da düzelecegine inandigini söyledi.

Göreve gelir gelmez depremin izlerini silmek için tüm ekibiyle birlikte yogun bir mesai harcayacaklarinin altini çizen Er, özellikle deprem sonrasi baska sehirlere giden insan göçünün de tekrar geri getirilmesi adina gayret göstereceklerini söyledi.



Merkezi hükümetin yatirim ve projeleri ile Malatya’nin deprem öncesi eski gücüne kisa sürede kavusacagini ifade eden Sami Er, Büyüksehir Belediyesi ile Yesilyurt ve Battalgazi Belediyeleri olarak her zaman uyum içerisinde çalisacaklarini aktararak sehrin imar sorunlarini kisa sürede çözüme kavusturacaklarini dile getirdi.

Suanda belirlenen rezerv alanlarinda projelerin hazirlandigini ve insaatlarin baslayacagini ifade eden AK Parti Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er, bu süreçte vatandaslarinda desteginin önemli oldugunu söyledi.

Sehrin biran önce ayaga kaldirilmasi adina rezerv alanlari ile ilgili hukuki engellere takilmadan biran önce insaatlara baslanilmasi gerektigini ifade eden Sami Er, hedeflerinin 2 yil içerisinde sehirde depremin izlerini tamamen silmek oldugunu söyledi.



Malatya’yi geçmisteki Il Özel Idaresi Genel Sekreterligi görevi nedeniyle çok iyi bildigini ifade eden Er, bir taraftan depremin yaralarini sararken bir taraftan da belediyecilik hizmetlerini en iyi sekilde yapacaklarini anlatti. Kamuoyuna geçtigimiz günlerde açikladiklari projelerin göreve gelir gelmez hayata geçirilmesi adina gayret göstereceklerini belirten Er, Malatya’yi her yönüyle ileriye tasiyacaklarinin sözünü verdi.
Kaynak: İHA