Sezgin Mumcu Açiklamasi 'DEM Ile DEM'lendiler, Ittifak Yaptilar, Trabzon'da Sus Pus Oldular'

AK Parti Trabzon Il Baskani Dr. Sezgin Mumcu, CHP’nin DEM Parti’yle ittifakina atifta bulunarak “Acaba bu durumu Trabzon’da nasil izah ediyorlar? Meclis kürsüsünden söyleyemedikleri ‘PKK Terör örgütüdür’ sözünü Trabzon meydanindan söyleyebilirler mi? Belediyenin kapilari DEM Parti hariç herkese açik olacak diyebilirler mi? dedi.

Konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan AK Parti Trabzon Il Baskani Dr. Sezgin Mumcu, "CHP Istanbul’da, İçel’de ve kimi baska yerlerde DEM ile demlendi, ittifak yapti. Bu iki parti aralarinda yaptiklari gizli kapakli anlasmalarla belediye baskan adayliklarini, meclis üyeliklerini, belediye yönetimlerini paylasti. Ama gelin görün ki bunu gizlemeye çalisiyorlar. Bunun da önüne geçmek için CHP Genel Baskani Özgür Özel’in 31 Mart seçimlerine yönelik parti teskilatiyla yaptigi konusmada, ’Gerçek niyetinizi saklayin’, konusmayin ki tepki almayin, polemige girmeyin ki zararli çikmayalim, susun ki yüreginizdekilerden vatandas haberdar olmasin.’ diyor. CHP’nin Trabzon’daki temsilcileri de Genel Baskanlarinin, ‘Gerçek yüzünüzü saklayin, milleti kandirin’ telkinlerine uymuslar ki bu durumu izah edemiyorlar. Sus pus olmuslar. CHP Il Baskani, CHP Büyüksehir Belediye Baskan adayi bu hususta ne diyorlar acaba? CHP Ortahisar Belediye Baskan Adayi Sn. Ahmet Kaya sokakta Trabzonlu hemserilerimizin konuya iliskin sorularini acaba nasil yanitliyor? Bunlari Trabzon kamuoyu merak ediyor” diye konustu.

Trabzon’da CHP’nin son günlerde sözde anketler yayinlayarak adaylarinin önde oldugu algisini yaydigini ifade eden Il Baskani Mumcu, "Bu harekete ufak atin da az da DEM’liler yesin’ derler Ayrica anketlerde milliyetçi, muhafazakâr seçmenin CHP adayina oy verecegini iddia ediyorlar. Ne yazik ki meclis kürsüsünden PKK’ya terör örgütü diyemeyip onun uzantisi DEM partiyle kent uzlasi adi altinda is tutan zihniyet Trabzon’da Milliyetçi muhafazakâr seçmenden oy medet umar hale gelmis. Bu seçmenlerin kendilerini destekleyecegini sözde rakamlarla iddia eden CHP Ortahisar Belediye Baskan Adayi Sn. Ahmet Kaya’ya bir çagrimiz olacak. Milletvekilimiz Sn. Bahar Ayvazoglu’nun PKK’ya terör örgütü diyebilir misiniz çagrisina meclis kürsüsünden cevap verememistiniz. Gelin bu sözleri Trabzon meydaninda yapin. Yüzde 10 fark attiginizi iddia ettiginiz Ortahisar Belediyesi ve diger Ilçe Belediye Baskanliklarini kazanmaniz halinde, CHP Afyon Belediye Baskan adayiniz sayin Burcu Köksal’in dili sürçmeden söyledigi ’Baskan seçilirsem, belediyenin kapilari DEM Parti hariç herkese açik olacak’ sözlerini Boztepe’den sehre dogru deyinde görelim. Yoksa ittifak yaptiginiz. DEM’i terörün siyasi uzantisi olarak görmüyor musunuz?" seklinde konustu.

“Trabzonlu hemserilerimiz kapali kapilar ardinda çevrilen dolaplari, yapilan pazarliklari, sergilenen alicengiz oyunlarini çok iyi görüyor” diyen Mumcu “Terör örgütlerinin siyasi uzantilariyla açik açik ittifak yapanlari, PKK’ya terörist diyemeyenleri bu aziz milletimiz bunlarla ilgili takdiri ve degerlendirmeyi basiretiyle ve ferasetiyle yapacaktir, 31 Mart’ta geregini yerine getirecektir. Bizlerde bugüne kadar oldugu gibi milletimizle omuz omuza verip meydani kirli ittifaklarin karanlik hesaplarina birakmayacagiz. Biz milletimize sözümüz olan eser ve hizmet siyasetine devam edecegiz. Trabzon’umuzu Türkiye Yüzyili ile zirveye çikaracagiz. Cumhur ittifaki olarak Trabzon’da bütün ilçelerde sandiklari patlatarak büyük bir zafer ilan edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA