Kumluca'da Pazar Esnafi Ile Zabita Arasinda Tartisma Çikti

Antalya’nin Kumluca ilçesinde Kumluca Belediyesi tarafindan yeni yapilan pazar yerine tasinmak istemeyen pazar esnafi ile zabita arasinda tartisma çikti.

Kumluca'da Pazar Esnafi Ile Zabita Arasinda Tartisma Çikti
12 Aralik 2022’de yasanan sel felaketinden sonra Kumluca’ya gelen dönemin Tarim ve Orman Bakani, Içisleri Bakani ve Turizm Bakanlarinin ortak aldigi karar ile Gavur Deresi üzerine kuruldugu gerekçesi mevcut pazar yerinin bulundugu yerden kaldirilmasina karar verilmisti. Daha sonraki süreçte Kumluca Belediyesi ilçeye bagli Narenciye Mahallesi’nde imar planinda yeri ayrilmis olan alana yeni pazar yeri yapimina basladi.

Yeni pazar yerinin tamamlanmasi dolayisi ile Kumluca Belediyesi tarafindan pazar esnafinin yeni pazar yerine tasinmasi istendi. Bazi pazar esnafi yeni pazar yerlerindeki tezgahlarin kendi üzerlerine tahsis edilmedigi, geçici bir yere tasinmak istemediklerini ileri sürerek bu sabah eski pazar yerinde tezgah açti. Kumluca Belediyesi Zabitasi pazar esnafinin eski pazar yerine tezgah açmasina karsi çikti.

Esnafin, yeni pazar yerindeki tezgahlarin kendileri için hiçbir garantisi olmadigini savunarak, yerlerin duruma göre 300 ile 500 bin TL para ödediklerini ama kendilerine herhangi bir tahsis belgesi verilmedigini ileri sürüp, bu yüzden eski pazar yerinde kalmaya devam edeceklerini söylemesi üzerine tartisma çikti. Tartisma polisin de arada girmesi sonucu sorunsuz sona erdi.

Tartismanin ardindan bazi pazar esnafinin eski pazar yerinde tezgah açtigi görüldü.

Kaynak: İHA