Aksaray'da Yaban Hayvani Ticaretine 78 Bin 650 TL Ceza

Aksaray’da nesli tükenmekte olan ve beslenmesi, bulundurulmasi yasak olan çesitli türlerdeki yaban hayvani besleyen ve ticaretini yapan süpheli jandarmanin düzenledigi operasyonla yakalandi. 78 bin 650 TL idari para cezasi kesilen süpheli, adli makamlara sevk edildi.

Aksaray'da Yaban Hayvani Ticaretine 78 Bin 650 TL Ceza
Edinilen bilgiye göre, dogal hayatin ve yaban hayvanlarin korunmasi amaciyla çesitli çalismalar yapan Aksaray Il Jandarma Komutanligi Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Timi (HAYDI), yapilan çalismalarda bir sahsin nesli tükenmekte olan ve beslenmesi-bulundurulmasi yasak olan hayvanlari besleyerek ticaretini yaptigi bilgisine ulasti. Bunun üzerine harekete geçen Jandarma Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Timi harekete geçti. Bir süre yapilan fiziksel takipte yaban hayvanlarinin bulundugu ve ticaretinin yapildigi Eskil ilçesinde bulunun müstakil bir ikamete operasyon düzenlendi.

Ikametin bahçesinde bulunan kümes içerisinde 2 adet Angut Kusu, 2 adet Suna Kusu, 2 adet Sülün Tavugu, 4 adet Yaban Ördegi, 1 adet Karabatak, 1 adet Sülün Kusu, 1 adet Yesilbasli Ördek, 4 adet Misir Kazi, 4 adet Tavus Kusu, 2 adet Kanada Kazi, 1 adet Akyanakli Kaz, 6 adet Sakarca Kazi, 1 adet Bagirtlak, 1 adet Mandarin ele geçirildi. Gözaltina alinan süpheli sorgulanmak üzere Il Jandarma Komutanligina götürülürken, yaban hayvanlari ise Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekiplerine teslim edildi. Süpheliye Milli Parklar Sube Müdürlügünce 78 bin 650 TL idari para cezasi kesildi. Jandarmada islemleri tamamlanan süpheli adli makamlara sevk edildi.
Kaynak: İHA