Istanbul'da Kendisine Silah Çeken Oglunu Öldüren Baba Tutuklandi

Kagithane’de kendisine silah çeken madde bagimlisi 35 yasindaki oglunu silahla vurarak öldüren baba tutuklandi. Gencin uyusturucu parasi yüzünden annesini ve babasini birçok kez darbettigi ve biçak çektigi ortaya çikmisti.

Istanbul'da Kendisine Silah Çeken Oglunu Öldüren Baba Tutuklandi
Kagithane Nurtepe’de dün saat 02.30 siralarinda meydana gelen olayda, madde bagimlisi oldugu ögrenilen 35 yasindaki Ali Çiftçi, bir süredir uyusturucu parasi yüzünden kargo firmasindan emekli babasi Erol Çiftçi (56) ve annesi Sidika Çiftçi’yi darp etmisti. Ailesinin bu yüzden evden kovdugu Ali Çiftçi, dün gece saatlerinde babasinin oldugu eve gelmisti. Babasinin eve almadigi genç, ona bir daha madde kullanmayacagina dair söz vererek ikna etmisti.

Babasini kandirip kapiyi açtirmisti

Bunun üzerine baba Erol Çiftçi, oglu Ali Çiftçi’yi eve almak için kapiyi açmisti. O esnada oglu babasina silah çekerek para istemisti. Ikili arasinda çikan arbedede elinden silahini alan Erol Çiftçi, oglunu önce omzundan ardindan da vücudunun çesitli yerlerinden vurmustu. Vücuduna isabet eden kursunlar sonucu Ali Çiftçi, evde hayatini kaybetmisti.

Babasi tarafindan vurulan genç ölmüstü

Olayin ardindan baba Erol Çiftçi, polisi arayarak oglunu öldürdügünü dair ihbarda bulunmustu. Ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, genci kanlar içerisinde yerde bulmustu. Baba Erol Çiftçi ise olayda kullandigi silahla birlikte gözaltina alinarak emniyete götürülmüstü. Gencin cenazesi ise olay yeri inceleme ve Cumhuriyet savcisinin incelemeleri sonrasinda cenaze araciyla Bahçelievler Yenibosna’daki Adli Tip Kurumu Baskanligi morguna kaldirilmisti.

“Beni ve esimi uyusturucu parasi için darp etti” demisti

Öte yandan emniyette ifadesi alinarak islemleri yapilan Erol Çiftçi, adli islemi yapilarak adliyeye sevk edilmisti. Emniyette “kasten yaralama” ve “tehdit” suçundan kaydi bulunan Erol Çiftçi, çikartildigi mahkemece “kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ifadesinde uzun süredir oglunun kendisinden uyusturucu madde için para istedigini, esini ve kendisini darp ederek küfürler savurdugunu, bu yüzden oglunu evden kovdugunu, olay günü oglunun tatli sözler söyleyerek kendisine kapiyi açtirdigini ve silah çektigini söyledigi ancak çikan arbedede silahi elinden alarak ogluna ates açtigini belirttigi bilgisine ulasilmisti.
Kaynak: İHA