Karsli Ögrenciler Hem Oynuyor Hem De Ögreniyor

Kars’ta ögrenciler, “Akil Zeka Oyunlari Sinifi”nda hem oyun oynuyor hem de egitim görüyor. Kars’ta ilk kez açilan Akil ve Zeka Oyunlari Sinifi ögrencilerden de yogun ilgi görüyor.

Karsli Ögrenciler Hem Oynuyor Hem De Ögreniyor
Kars Atatürk Ilkokulu’nda hayata geçirilen “Akil Zeka Oyunlari Sinifi”nda ögrencilerin becerileri ön plana çikiyor. Ögrenciler burada çesitli oyunlar oynuyor, becerilerini ön plana çikariyor, egitimlerini oyun ve yaptiklari aktivitelerle birlikte aliyor.

Akil ve Zeka Oyunlari Sinifi’nin açilisini yapan Vali Ziya Polat, “Zeka oyunlari siniflarimiz Kars’ta ilk. Su an 12 sinifimizi açtik. 12 okulumuzda akil ve zeka oyunlari siniflarini açtik. Çocuklarimiza egitim verdigimiz 54 ögretmenimiz var. Biz çocuklarimizin akil ve zeka oyunu oynarken, günümüzün en kötü aliskanliklarindan birisi olan maalesef teknoloji bagimliligindan da kurtulmasini düsünüyoruz. Okullardaki akademik basarida yogun çaba sarf ediyor yavrularimiz, onlara bir mola vermek. Molada da sorgulayan, düsünen, oyunlarla sorgulayan düsünen nesiller yetistirmek için bu siniflari açtik” dedi.

Siniflarin açilisinda Belediye ve Özel Idarenin destegi olduguna dikkat çeken Polat, “Hep söylüyoruz tüm kurum ve kuruluslarimizla egitimin emrindeyiz. Siniflarimizin hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Çocuklarimizin eglencede zaman geçirmesini diliyorum. Mutlu çocuklar olarak egitim almalarini istiyoruz. Allah yollarini açik etsin. 12 sinifimiz simdilik hayirli ugurlu olsun. Tabii amacimiz su an sadece merkezde 12 sinif açtik. Ilerleyen zamanda da her ilçemize bir akil ve zeka oyunlari sinifi açacagiz. Duruma göre degerlendirme yapacagiz. Türkiye’de zeka oyunlarina katilmayan illerden biriydik. Insallah Mayis’ta Rize’de yapilacak Türkiye Sampiyonasi’na gidecek ekipleri buradan yolcu edecegiz” diye konustu.

Polat daha sonra sinifi gezerek ögrencilerle oyunlar oynadi. Ögrencilerin zeka oyunlari müsabakalarini izleyen Vali Polat, ögrencilere basarilar diledi.
Kaynak: İHA