Baskan Pekmezci Görevdeki 5 Yilini Degerlendirdi

Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci görevdeki 5 yilini degerlendirdigi basin toplantisinda belediye tarafindan yapimi tamamlanan, devam eden, yapilmasi planlanan projeler ile sosyal ve kültürel faaliyetler hakkinda bilgi verdi.

Baskan Pekmezci Görevdeki 5 Yilini Degerlendirdi
Oldukça yogun bir katilimla halka açik olarak Bayburt Belediyesi Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Salonu’nda gerçeklesen basin toplantisinda konusan Baskan Pekmezci, “Bundan yaklasik 5 yil önce sizlerin teveccühü ile 31 Mart 2019 tarihinde Belediye Baskani olarak göreve geldim. Göreve basladigimiz tarihten itibaren sizlere layik olmak adina büyük bir gayretin içinde olduk. Çalismalarimizla çok sevdigimiz bu güzel sehri yesil alanlari ile kentsel dokusuyla modern kent kimligine kavusturmak adina yogun bir çalisma içinde olduk. Birbirini gönülden seven, birbirine karsi sevgi ve saygiyla bagli bir sehrin mensuplari olarak bununla her zaman gurur duyduk. Bugün burada anlatacaklarimizi bizim içten ve samimi, bu sehre olan vefa duygumuzun bir örnegi olarak sunmak istiyorum" dedi.

Bayburt’a 5 yilda neler yapildigini tek tek anlatan Baskan Pekmezci konusmasinda yapimi tamamlanan Saray Bahçesi ile UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirasi Listesine giren Dede Korkut’un Türkiye adina düzenlenen belgesinin Bayburt Belediyesine takdimi, yeni bastan dizayn edilerek yapilan Sehit Nusret Parki, Modern Canli Hayvan Satis Pazari, tüm bölgenin yükünü kaldiracak kapasiteye sahip olan Modern Kesimhane, Sokak Hayvanlari Geçici Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi, yeniden elden geçirilerek düzenlenen Türk Dünyasi Parki, Dörtyol mevkine güzellik katan Genç Osman Parki, Yusufiye Camii Yapimi ve Peyzaj Projesi, bölgede bir ilk olma özelligi tasiyan Kisla Rampasi Alttan Isitma Sistemi, Yeni Günes Enerji Santrali Projeleri, sehrin sokak ve caddelerine baska bir kimlik katan yol ve kaldirim yapim çalismalari, 21 Subat Sanayi Sitesi Esnafi’nin tapularina kavusturulmasi, Saat Kulesi’nden Bayburt Kalesi’nin görünmesini engelleyen yapilarin tiraslanmasi, 100 yilin yorgunlugunu tasiyan Saat Kulesi’nin restore edilmesi, çocuklarin rahatlikla oynayabilecegi semt sahalarinin yapimi, Kaleardi Mahallesi’nin tozdan kurtulmasina önayak olan Konkasör Tesisi’nin yeni yerine tasinmasi, Çoruh Nehri Kiyi Bandinda Yapilan Çalismalar, Ozulu Caddesi, Sahil Yolu Sokak ve Yeni Valilik Binasi arkasindaki sokagin alt yapisinin yeniden düzenlenmesi, 4 adet caminin yapimi için yer tahsisi, Erzurum ve Trabzon yol güzergâhlarinda bulunan bulvarlara isimli yeni Totemler yerlestirilmesi ve kamulastirma projeleri gibi tamamlanan birçok çalisma hakkinda bilgi verdi.

Istihdam Odakli Projeler

Konusmasinda Bayburt Belediyesinin istihdam odakli projelerinden tamamlanarak üretime geçen Yöresel Ürünler ve Tursu Fabrikasi ile Sucuk ve Kavurma Üretim Et Entegre Tesisleri’ne de deginen Baskan Pekmezci, “Türkiye’nin en modern Yöresel Ürünler ve Tursu Fabrikalarindan birini yapmanin mutluluguna eristik. Bugün Bytat adi atlinda bir markamiz var. Son zamanlarda Türk Silahli Kuvvetleri’nin 10 il ve 2 ilçede bulunan birimlerine yaklasik 60 ton ürün teslim ettik. Her geçen günde bunun gayreti ve çalismasi içindeyiz. Yine patenti Bayburt Belediyesi’ne ait olan Yaban Elmasi Çayi ile Kusburnu Çayi üretimi yaparak vatandaslarimizin begenisine sunduk. Bu fabrikamizin kuruldugu günden bugüne 460 ton tursu üretimi yaptik. Sehrimizdeki üreticilerimizden yaklasik 120 ton hammadde temininde bulunarak üreticilerimize 90 bin adet bedelsiz fide dagitimi gerçeklestirdik. 2023 Kasim ayinda deneme üretimlerine basladigimiz Kavurma ve Sucuk Fabrikamizda simdiye kadar

2 ton kavurma ve 1,5 ton sucuk üretimi yaptik. Burada canli hayvan teminini kendi sehrimizdeki üreticimizden yapiyoruz. Üretimlerimiz son derece steril ortamda devam ediyor" ifadelerini kullandi.

Çevreye Yönelik Çalismalar

Açiklamalarina çevreye yönelik çalismalarla devam eden Baskan Pekmezci Bayburt Gümüshane Illeri Yerel Yönetimleri Kati Atik Tesisleri Yapma ve Isletme Birligi (BAYGÜKAB) bünyesinde faaliyet gösteren çöpten enerji elde eden Biogaz Enerji Üretim Tesisi ve Kati Atik Ayristirma Tesisi ile agaçlandirma ve çiçeklendirme çalismalari konusunda katilimcilari bilgilendirdi.

Bayburt için birçok çalismayi hayata geçirdiklerini vurgulayan Baskan Pekmezci demeçlerine ödüle layik görülen projeler Veli Saban Mahallesi Çok katli otopark ve Bamsi Beyrek Seyir Terasi ile Asri mezarlikta morg ve gasilhane yapimi, mahallelerde merdiven ve istinat duvar yapim çalismalari, umumi tuvaletlerin yenilenmesi, araç filosunun genisletilmesi, Hilal Kentin su sorununun çözülmesi, Halk Ekmek Fabrikasi’nin modernlestirilmesi, otogarin çatisinin yenilenmesi, Bayburt Kültür ve Sanat Evi ve Ahmet Revayi Hüsn-i Hat Müzesinin açilmasi, cami musalla taslarinin üzerine sundurma yapilmasi, çocuklara ve okullara kitap destegi gibi çalismalarla devam etti.

Baskan Hükmü Pekmezci ayrica bütün bu çalismalar sonucunda SONAR Anket Sirketi tarafindan halk oylamasiyla Covid-19 döneminde 2020 yilinda çalismalari en çok begenilen 3. Il Belediye Baskani ve 2021 ile 2022 yillarinda ise çalismalari en çok begenilen 4. Il Belediye Baskani seçildiklerini belirtti.

Baskan Pekmezci açiklamalarinda Bayburt Belediyesi tarafindan yapimi devam eden ve planlanan projeler hakkinda da bilgi verdi. Bayburt’un Kizil Elma Projesi olarak gördükleri Içme Suyu Sertlik Giderme Projesi’nin yapimina devam ettiklerini belirtti.

Projenin 230 Milyon liralik maliyeti ile dev bir yatirim olduguna dikkat çeken Pekmezci, “Proje suan yüzde 55 seviyesinde. Tamamlandiginda suyla iliskili ev aletleri kireçlenerek tahrip olmaktan kurtulacak. Insallah Bayburtlular önümüzdeki zamanlarda bu suyu evlerinde kullanacak ve bizde bundan mutlu olacagiz. Bu su yaklasik 30-35 fransiz sertliginde bir su. Projeyi tamamladigimizda 7-8 fransiz sertliginde bir su olacak ve musluklardan akan suyu rahatça içebileceksiniz.” diye konustu.

Konusmasini yapimi devam eden projelerden Ticaret Kompleksi, Isminin 100. Yil Parki olmasina karar verilen Ozulu Caddesi Yeni Park Projesi, Genç Osman Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesi, WIFI Aglarinin kurulmasi, belediye tarafindan yapilan sosyal yardimlar, sosyal ve kültürel faaliyetler, kültür yayinlari, Elazig ve Kahramanmaras merkezli depremlerde yapilan çalismalar ile sürdüren Baskan Pekmezci ayrica yapimi planlanan Yeni Otogar Projesi, Dede Korkut Obasi ve Arsimet Burgu Sistemi, Kapali Çocuk Oyun Alani, Sebze Hali Projesi, Kaleardi Mahallesi HES Projesi, Genç Osman Mahallesi Kapali Halk Pazari Projesi hakkinda da dinleyenleri bilgilendirdi.

Baskan Pekmezci’nin sunumunun ardindan soru cevap bölümüyle sona eren basin toplantisina, MHP MYK Üyesi Idris Aydin, MHP Bayburt Il Baskani Muharrem Baykal, MHP önceki dönem Il Baskanlarindan Bekir Kasap ve Ismail Durmus, Belediye Baskan Yardimcilari Süreyya Türkmenli ile Nesimuttin Selçuk, Aydintepe Belediye Baskani Hasim Sentürk, Gökçedere Belediye Baskani Yavuz Bakir, MHP Bayburt Merkez Ilçe Baskani Turan Çaliskan, MHP Bayburt Kadin Kollari Baskani Tülay Ipek, MHP Aydintepe Ilçe Baskani Eyüp Kardes, Türk Kamu-Sen Bayburt Il Baskani Ahmet Çaliskan, Bayburt Ülkü Ocaklari Il Baskani Yunus Emre Zengin, Bayburt Sehit Aileleri ve Gaziler Dernegi Baskani Selami Köksal, IHH Bayburt Il Baskani Ilhami Polat, Belediye Meclis Üyeleri, Il Genel Meclisi Üyeleri, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Baskani Murat Okutmus, Bayburt Esnaf ve Sanatkar Odalari Birligi Baskani Zekeriya Mevlütoglullari, Bayburt Tarih, Kültür ve Edebiyat Dernegi Baskani Fatih Dündar, Bayburt Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Baskani Bahattin Yöney, basin mensuplari, Köy ve Mahalle Muhtarlari, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA