Sinop'ta Sehir Merkezi Beyaza Büründü

Sinop sehir merkezi yagan karla birlikte beyaza büründü.

Sinop'ta Sehir Merkezi Beyaza Büründü
Sinop sehir merkezi güne kar yagisi ile uyandi. Sinoplularin geçen yildan bu yana hasret kaldigi kar, uzun zaman sonra yeniden kendini gösterdi. Sehir merkezinde gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yagisi, sehir merkezini beyaz örtüyle kapladi.

Kar yagisina en çok çocuklar sevindi. Aileleri ile sokaga çikan çocuklar, karin tadini çikardi. Kartopu oynayan ve yürüyüs yapan Sinoplular, çok mutlu olduklarini söyledi.



Torunu ile birlikte kar gezisine çikan Nurdan Saduman Önder, “Çocuklar çok mutlular. Kar yagisi zaten bekleniyordu. Olmasi da gerekiyordu. Kisi yasiyoruz. Bugünü torunuma ayirdim. Çok mutluyuz. Kar topu oynadik. Kar yagisinin tadini çikartiyoruz“ dedi.

Büyük bir kardan adam yapmak istedigini söyleyen Besim Süleyman, “Arkadaslarimla birlikte çok egleniyoruz. Büyük bir kardan adam yapmayi düsünüyoruz. Kar yagisi güzel oldu. Kar yagmasini herkes seviyor diye düsünüyorum. Çok mutluyuz" diye konustu.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlügünün günlerdir uyarilarda bulundugu soguk hava ve kar yagisi Sinop’ta da etkisini gösterirken Sinop Valiliginden yapilan yazili açiklamada, "Yogun kar yagisi sebebiyle, dikkatli ve duyarli olmanizi, kis lastigi kullanmanizi, trafik isaret ve levhalarina dikkat ederek yolculuk yapmanizi önemle rica ediyoruz" denildi.

Kar yagisinin aksam saatlerinden itibaren etkisini kaybedecegi tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA