Yüksekovalilar 'Yeni Yüzyilda' Il Müjdesini Dört Gözle Bekliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde vatandaslar Türkiye’nin "yeni yüzyilina" girmesiyle Yüksekova’nin il olma müjdesini dört gözle beklediklerini belirtti.

Yüksekovalilar 'Yeni Yüzyilda' Il Müjdesini Dört Gözle Bekliyor
MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin 19 ilçenin il statüsüne alinacagi açiklamasi, Yüksekova ilçesinde heyecana neden olmustu. 2017’den beri Yüksekova’nin il olacagi yönünde açiklamalara bir yenisi daha eklendi. Partisinin TBMM’deki grup toplantisinda konusan MHP lideri Bahçeli, "Yeni yüzyilda, 100 il, bin ilçeden mütesekkil idari yapisiyla gücüne güç katmis bir Türkiye’yi insa ve ihya etmemiz mümkündür" sözleri ile 19 yeni il ve 27 ilçe için adeta sinyal verilmisti. Bu açiklamanin ardindan gün geçtikçe artan nüfusu ve sehirlesme yönünde ilerleme katan Yüksekova’nin; il olmasinin tekrar gündeme gelmesi, vatandaslar arasinda heyecana neden olurken, Türkiye’nin yüzyila girmesiyle, ilçe halki Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan il müjdesini bekliyor.

"Yüksekova her konuda il olmayi hak etmis durumda"

Dört gözle il olmayi beklediklerini belirten Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Salih Özdemir, "Uzun zamandir Yüksekova’nin il olma gündemi vardi. Cumhurbaskanimizin 2017 yilinda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliginin genel kurulunda Yüksekova’nin olma sözünüz var dedik. Sözüm söz Yüksekova’yi il yapacagim. Yüksekova cografi konumu itibariyle il olmaya müsait bir ilçedir. Nüfus bakiminda da müsaittir. Yüksekova’nin bir an önce il olmasi elzemdir. MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin ardinda bir açiklamasi oldu. 100 il ve bin ilçeye çikarma çalismasi sonrasi yeniden bizlerde bir heyecan baslatti. Bizler de Türkiye’nin yeni yüzyilinda Yüksekova’nin il yapma müjdesini bekliyoruz. Bugüne kadar Cumhurbaskani verdigi tüm sözlerini yerine getirdi. Inaniyoruz bunu da yapacak, en sonunda ilimize kavusacagiz" dedi.



"Her platformda il olmayi dillendirdik"

Senelerdir il olmayi beklediklerini belirten Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Vedat Çogaç, "Bizler kesinlikle 29 Ekim’de Cumhurbaskanimizdan il müjdesini bekliyoruz. Devlet Bahçeli’nin söylemi de vardi 100 il projesi. Bunlarin içesinde de Yüksekova’da var. Bizlere bu müjdeyi vermesi tüm Yüksekovalilar artik bekliyor ve istiyor. Biz yüzlerce platform da bu il meselesini söyledik, dinlendirdik. Bütün STK’lilar, vatandaslar olarak bunu hep istedik. Hatta kamuoyu baskisini da olusturarak. Firsat bildigimiz her yerde bunu istedik söyledik. Insallah bunun sonucunda müjdeyi aliriz ve il oluruz. Bir aksaklik olmasa böyle bir durumu kesinlikle bekliyoruz. Insallah bu müjde bize güzel bir sekilde verilecek" ifadelerini kullandi.

“Il olmak için tüm var gücümüzle çalisacagiz"

Yillardir il olmak için çalistiklarini belirten Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen, "Malum geçtigimiz günler MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Türkiye’nin yüzüncü yili nedeniyle 100 il bin ilçe olarak projelerini açiklamislardi. Biz de yillardir il olmayi dört gözle bekliyoruz. Biz de her konumdan baktigimizda Yüksekova il olmayi hak etmis durumda. Cumhurbaskanimiz tarafindan Yüksekova’nin il olmasini dört gözle bekliyoruz" seklinde konustu.



"Esnaf, vatandas Yüksekova’nin olmasi için bekliyor"

Her yönüyle büyük ölçüde gelisen Yüksekova il olmayi hakkettigini belirten esnaf ve vatandaslar, "Yillardir ne zaman il olacak diye kulagimiz o gelecek müjdeleyici sözde. Insallah bu sefer bize verilen il sözü yerine getirilecek. Çünkü artik il olayi dört gözle bekliyoruz. Yüksekova gelisiyor, büyüyor artik il olmasiyla dünyaya açilacak konuma gelecek bir yer. Tek istegimiz artik bizim ilimizi bize verin. O güzel müjdeyi de sabirsizlikla bekliyoruz" dediler.
Kaynak: İHA