Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Baskenti Dogu Kudüs Olan Bir Filistin Devleti, Bu Isin Köklü Çözümüdür'

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Israil-Filistin çatismasiyla ilgili, “Baskenti Dogu Kudüs olan bir Filistin Devleti, bu isin köklü çözümüdür” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Baskenti Dogu Kudüs Olan Bir Filistin Devleti, Bu Isin Köklü Çözümüdür'
Van’dan düzenlenen ‘Is Dünyasi Bulusmasinda’ konusan Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Van’in kamu yatirimlari açisindan en ayricalikli illerden biri oldugunu ifade ederek, bunun önemli bir deger oldugunu söyledi.

Yilmaz, “Altyapiyla ilgili çok önemli gelismeler saglandi. Bugün Van’in yollari, çevre yolu da insallah seneye bitecek. Yollari daha farkli bir noktaya geldik. Sehir altyapilari daha farkli noktaya geldi. Biyolojik aritma tesislerinde elektrik üretilen kati atik depolama tesislerine varincaya kadar yeni projeler de gündemde elbette. Enerji, jeotermal, günes çesitli yeni fikirler, yeni projeler de var önümüzde. Bir taraftan da sanayide önemli gelismeler var. Iki tane organize sanayi bölgemiz var. Van’daki merkezde dokuz bini askin insanimiz as, is sahibi. Yine hayvancilik bölgemizin en temel sektörü. Tarim sektörü, gida sektörü stratejik bir sektör olup bunun içinde hayvancilik özel bir konuma sahip” dedi.



"Israil 1967 yili sinirlarina çekilmeli"

Konusmasinda Israil Filistin arasinda yasanan gerginlige deginen Yilmaz, “Bölgemizde maalesef birtakim gerilimler yasiyoruz. Bazi endise verici hadiseler yasiyoruz. Bu vesileyle bir kez daha üzüntülerimizi belirtmek isterim. Özellikle Filistinli kardeslerimizle ilgili yasananlar, isgal edilmis bölgelerdeki hadiseler, son derece üzüntü verici. Bunun da en kisa sürede ortadan kalkmasini temenni ediyorum. Bir taraftan bu gerilime ates ve benzinle yaklasanlar, gerilimi tirmandiranlar ve tek yönlü yaklasanlar var. Bir taraftan da bölgenin en tecrübeli ve dirayetli lideri olarak Sayin Cumhurbaskanimizin basiretli bir yaklasimi var. Gerilimi düsürmeye ve insani olarak o hadiseye bakmaya dönük diplomasinin yine tüm kanallarini devreye sokarak baris, huzur saglamaya dönük bir yaklasimi var. Insallah bu galip gelecektir. Uzun vadedeyse buradaki sorunun çözümü çok açik ve nettir. Israil’in 1967 yili sinirlarina çekilmesi, iki devletli bir yapinin olusmasi, baskenti Dogu Kudüs olan Filistin Devleti’nin kendi ayaklari üstünde durur bir sekilde hayata geçmesi, bu isin köklü çözümüdür” ifadelerini kullandi.

Konusmasinda Van’da yapilan yatirimlara da deginen Yilmaz, bu kamu yatirimlarinin bundan sonra da devam edecegini belirterek, ancak özel sektörün de bu yatirimlarda rol almasinin sehrin kalkinmasinda önemli olacaginin altini çizdi.

Toplanti daha sonra basina kapali devam etti.
Kaynak: İHA