Bu Merkez Içerisinde 3 Önemli Tesisi Barindiriyor

Derince Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Tasköprü Tarimsal Kalkinma Tesisleri bünyesinde, süt pastörizasyon, aspir yagi isleme ve degerlendirme ile misir kurutma tesislerini barindiriyor.

Bu Merkez Içerisinde 3 Önemli Tesisi Barindiriyor
Derince Belediye Baskani Zeki Aygün, Derince Lisesi Mezunlari Dernegi Baskani Necdet Meriçli ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte köyleri gezerek, hayata geçirdikleri projelere iliskin bilgiler verdi. Baskan Aygün ve konuklari, ilk olarak Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Derince’de yaklasik 3 bin metrekare alan üzerinde insa edilen Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarinin tüm ihtiyaçlarina cevap veriyor. Içerisinde ameliyathane, muayenehane, veteriner odasi, eczane ve sosyal alanin bulundugu merkezde, idari bina ile birlikte köpek ve kedi barinaklarinin da yer aldigi rehabilitasyon merkezi bulunuyor. Sokak hayvanlarinin ön tedavileri de uzman veteriner hekimler tarafindan bu tesiste yapilabiliyor.

Bölge sakini kadinlarla bir araya geldiler

Heyet daha sonra Ishakçilar merkezli köylere geçerek, burada Derince Belediyesinin hizmete sundugu projeleri yerinde inceledi. Derince Belediye Baskani Zeki Aygün, konuklari ile birlikte köylerde ilk olarak Çavuslu Mahallesi’ne bagli Çancilar mevkiinde hizmete sunulan Tasköprü Kadin Emegi Merkezi’ni ziyaret etti. Burada yöresel lezzetlerin tanitimini yapan bölge sakini kadinlarla bir araya gelen heyet, merkezde yapilan çalismalarla ilgili detayli bilgi aldi.

3 önemli tesisi barindiriyor

Bu ziyaretin ardindan heyet, Tasköprü Tarimsal Kalkinma Tesisleri’ni ziyaret etti. Tasköprü Tarimsal Kalkinma Tesisleri, 3 önemli tesisi barindiriyor. Bünyesinde süt pastörizasyon tesisi, aspir yagi isleme ve degerlendirme tesisi ile misir kurutma tesisinin yer aldigi Tasköprü Tarimsal Kalkinma Tesisleri’nde yapilan çalismalarla ilgili konuklarina bilgiler veren Baskan Aygün, bölgedeki tesislerin tarimsal kalkinma noktasinda çok önemli bir rol üstlenecegini dile getirdi.

Dogal güzelligi ile hayran birakiyor

Heyetin bir sonraki duragi Doga Park projesinin hayata geçtigi Tahtali Göleti oldu. Ilk etap düzenlemelerinin tamamlandigi Doga Park projesinde ikinci ve üçüncü etap düzenlemeleri es zamanli olarak devam ediyor. Tahtali Göleti Doga Park projesi, insa edilen misafirhane, yemekhane, basketbol sahasi, restoran, kafe ve teras alani, ürün satis yerleri, su sporlari tesisi, karavan park, hobi bahçeleri, bisiklet ve yürüyüs yollari ile bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.
Kaynak: İHA