FETÖ'nün Güncel Yapilanmasina Safak Operasyonu

İçel’de FETÖ/PDY silahli terör örgütü güncel yapilanmasinda oldugu öne sürülen ve gözalti karari verilen 15 süpheliye safak operasyonu düzenlendi.

FETÖ'nün Güncel Yapilanmasina Safak Operasyonu
Edinilen bilgiye göre, İçel Emniyet Müdürlügü KOM Sube Müdürlügü tarafindan planli yürütülen çalismalarla FETÖ/PDY silahli terör örgütünün güncel yapilanmasina yönelik uzun süreli takipler gerçeklestirilerek, örgüt mensubu oldugu öne sürülen 15 süpheliye gözalti karari verildi.

Söz konusu süphelilere yönelik, suç unsurlarinin ele geçirilmesi ve eylem ve faaliyetlerine son verilmesi amaciyla 120 polisin katilimiyla dron destekli es zamanli safak operasyonu yapildi.

Örgütü diri tutmak için umut mesajlari gönderiyorlarmis

Güncel yapilanmaya yönelik düzenlenen operasyonlarla zayiflayan örgütün, dagilmamak ve mensuplarinin aidiyet duygusunu pekistirmek için kriptolu yazisma uygulamalari üzerinden rüya içerikli ’umut’ mesajlari gönderdigi tespit edildi.

Ayrica, örgütün ögrenci yapilanmasinda yönetici olarak bulunan bir süpheli hakkinda ayni zamanda PKK/KCK Terör Örgütünün Propagandasini Yapmak suçundan da sorusturma yürütüldügü tespit edildi.

Operasyonda gözaltina alinan süpheliler ifadeleri alinmak üzere emniyete götürüldü. Söz konusu süphelilerin adreslerinde aramalar sürüyor.
Kaynak: İHA