Hatay'da Terörden Temizlenen Amanos Daglarinda Yeni Bir Selale Bulundu

Hatay Amanos Daglarinda terörden temizlenen bölgelerde yeni bir selale bulundu.

Hatay'da Terörden Temizlenen Amanos Daglarinda Yeni Bir Selale Bulundu
Essiz manzarasi, sifali otlari, siril siril akan sulari ile doga tutkunlarini cezbeden sakli güzellikleri barindiran Amanos Daglarinda Hassa ve Payas ilçelerinin yüksek kesimlerinde kalan bölgeler ekolojik tur rotalarindan ve doga turizm merkezlerinden biri haline gelmeye basladi.

Gezi ve kamp için Amanoslar’a çikanlar, dogal su kaynaklarinin olusturdugu onlarca metre yükseklikteki selaleler esliginde doganin tadini çikartiyor. Geçen aylarda ziyaret edilmeye baslanan 67 metre uzunlugundaki Sarlagan Selalesinin üst kisminda, yeni bir selale bulundu. Disaridan gözükmeyen ve agaçlar arasinda yemyesil yosunlar arasinda süzülen doga harikasi yeni bir selalenin varligi dogaseverleri sevindirdi. Yesilin ve mavinin etrafa ayri bir güzellik sundugu bu selalenin üst kisminda sarkik ve dikitlerden olusan karstik magaralarin varligi, Amanoslar’in muhtesem bir turizm merkezi oldugunu ortaya çikariyor.

Sosyal medya üzerinden organize olan gezi gruplari ve egitimciler, Hatay´in Hassa ve Payas Ilçeleri arasindaki Sarlagan Selalesinde bir araya geldiler. Bölgenin terörden temizlenmesi ile eko turizm yolunda bir engelin kalmadigini belirten dogaseverler, Sarlagan Selalesi bölgesinin de eko turizm degeri yüksek bir bölge oldugunu dile getirdiler. Doga yürüyüsüne çikanlar, selalenin altinda serinlediler selalenin altinda sirilsiklam islandilar. Selaleyi ziyaret eden böle halki daha önce terör nedeni ile pek gelemedikleri güzelliklere simdi huzur ve güven içerisinde erisebildiklerini söyledi.

Doga yürüyüsçüleri ise Amanos Daglarinin ve yaylalarinin Karadeniz yaylalarina alternatif oldugunu belirterek Amanos Daglarinda sakli kalan bu güzelliklerin mutlaka görülmesi gerektigine dikkat çekti.
Kaynak: İHA