Ege Üniversitesi'nin Yüzde 133'Lük Kres Zammi Protesto Edildi

Izmir’de Ege Üniversitesi’nin bünyesinde bulunan kres ve anaokulu ücretlerine yapilan yüzde 133’lük zam protesto edildi.

Ege Üniversitesi'nin Yüzde 133'Lük Kres Zammi Protesto Edildi
Ege Üniversitesi’nin Bornova’daki anaokulu binasi önünde toplanan Saglik ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasi (SES) üyeleri ve velileri kres ücretinin yüzde 133 oraninda zam yapilmasini protesto etti. Kres ücretinin bin 500 TL’den 3 bin 500 TL’ye, anaokulu ücretinin ise bin 500 TL’den 3 bin TL’ye çikarilmasini protesto eden sendika üyeleri ve velileri, anaokulu binasi önünde pankart açarak üniversitede yönetimine tepki gösterdi.

“TÜIK rakamlarina göre bu kabul edilemez”

Anaokulu binasi önünde basin açiklamasi yapan Saglik ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasi (SES) Izmir Sube Es Baskani Erkan Batmaz, “Ege Üniversitesi Rektörlügü’nün Haziran ayinda açikladigi 2022-2023 yili için kres ve anaokulu fiyat güncellemesiyle çocugu krese veya anaokuluna giden tüm üniversite emekçileri sok zam ile karsi karsiya kaldi. 24-36 ay kres ücreti bin 500 TL iken 3 bin 500 TL ile yüzde 133 oraninda zamlandi. 36-72 ay anaokulu ücretine ise bin 500 TL iken 3 bin TL ile yüzde 100 oraninda zam yapilmistir. Sendikamizin yillardir talep ettigi ve mücadelesini sürdürdügü, ücretsiz, 7 gün ve 24 saat, nitelikli kres talebinin ne kadar önemli oldugu tam da böyle zam ve yoksullugun her geçen gün arttigi bu günlerde ortaya çikmistir. TÜIK rakamlarina göre bile kabul edilemez. Konuyla ilgili gerekirse Saglik Bakanligi ve YÖK düzeyinde gerekli düzenlemelerin derhal yapilmasi gerekmektedir. Haftanin 7 günü ve 24 saat açik olacak ücretsiz kres talebimizi sakli tutarak yükün paylasilmasi ilkesi geregi devletin resmi kurulusu olan TÜIK tarafindan belirlenen enflasyonun yarisini asan hiçbir ücret artisini kabul etmeyecegimizi belirtir, bu sürecin yakindan takipçisi olacagimizi bir kez daha buradan sizlere duyururuz” diye konustu.

Kaynak: İHA