Gökbel Yagli Pehlivan Güresleri Için Gerim Sayim Basladi

Alanya Belediyesi tarafindan düzenlenen Geleneksel Alanya Gökbel Yaylasi Yagli Pehlivan Güresleri için geri sayima basladi. 16-17 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek ve birbirinden ünlü pehlivanlarin kol baglayacagi 16. Gökbel Güresleri’nde ünlü sanatçi Selami Sahin ücretsiz halk konseri verecek.

16. Geleneksel Alanya Gökbel Yaylasi Yagli Pehlivan Güresleri iki yil süren pandeminin ardindan bu yil 16-17 Temmuz’da kapilarini yeniden ziyaretçilerine açacak. Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, heyecan ve özlemle beklenen Gökbel Yaylasi Yagli Pehlivan Güresleri için hazirliklarin basladigini söyledi.

Baskan Yücel, Gökbel Yagli Pehlivan Güreslerinin ilk gününde ücretsiz halk konserinin yapilacagini, ikinci gün ise Gökbel Güresleri’nin gerçeklestirilecegini belirterek bütün vatandaslari bu unutulmayacak festivale davet etti.

Gökbel’de sahne Selami Sahin’in

16. Geleneksel Alanya Gökbel Yaylasi Yagli Pehlivan Güres Festivali’nin ilk gününde ünlü sanatçi Selami Sahin en sevilen sarkilarini on binlerce hayrani için seslendirecek. Her yil on birlerce kisinin katildigi Gökbel Yagli Pehlivan Güresleri’ne bu yil da tarihi Kirkpinar Güresleri’nin baspehlivanlari katilacak. 17 Temmuz Pazar günü birbirinden ünlü baspehlivanlarin er meydaninda kol baglayacagi Gökbel Yaylasi Yagli Pehlivan Güresleri’nin, çesitli gösteri ve etkinliklerle bir senlik havasinda gerçeklestirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA