Kalp Krizi Geçiren Belediye Baskani Eskisehir'de Operasyon Geçirdi

Ankara’dan döndügü esnada Eskisehir yakinlarinda kalp krizi geçiren Mugla’nin Ortaca Belediye Baskani Alim Uzundemir’e, tedavi altina alindigi Eskisehir Sehir Hastanesi’nde anjiyo yapilarak stent takildi.

Kalp Krizi Geçiren Belediye Baskani Eskisehir'de Operasyon Geçirdi
Bir takim görüsmeler için Ankara’ya gittigi ögrenilen Mugla’nin Ortaca Ilçesi Belediye Baskani Alim Uzundemir, dönüs yolunda rahatsizlandi. Eskisehir’in Sivrihisar Ilçesi yakinlarindaki bir dinlenme tesisinde gögüs agrisi yasayan 55 yasindaki Uzundemir, ilçede bulunan devlet hastanesine gitti. Ortaca Belediye Baskani Alim Uzundemir, hastanede yapilan tetkiklerinin ardindan kalp krizi süphesi ile ambulansla Eskisehir Sehir Hastanesi’ne sevk edildi. Eskisehir Sehir Hastanesi’nde kalp krizi geçirdigi tespit edilen Uzundemir, ameliyata alindi. Anjiyo yapilan ve kalp damarlarindan birisine bir adet stent takilan Baskan Uzundemir, müsahede altina alindi. Eskisehir Sehir Hastanesi Yogun Bakim Ünitesi’nde tedavisi devam eden Alim Uzundemir’in saglik durumunun iyiye gittigi ögrenildi.

“Yasamsal bulgulari stabil gözüküyor”

Ortaca Belediye Baskani Alim Uzundemir’in tedavisini yakindan takip eden ve operasyonlar hakkinda bilgi veren Eskisehir Sehir Hastanesi Bashekimi Dr. Ögr. Üyesi Yasar Bildirici, sürecin olumlu yönde ilerledigini belirtti.

Sivrihisar’dan sevk edilen belediye baskaninin anjiyosunun yapildigini ve bir damarina stent takildigini söyleyen Bashekim Bildirici, su ifadeleri kullandi:

“Baskanimizin saglik durumu iyi. Ankara’dan dönerken Sivrihisar ilçesi yakinlarindaki dinlenme tesisinde Ortaca ilçe Belediye Baskani Ali Uzundemir gögüs agrisi sikayeti oldugu bunun üzerine ilçe hastanesine intikal ediyor. Orada arkadaslarimizin muayenesi sonrasinda baskanimizin kalp krizi geçirdigi öngörülerek 112 ambulansla Eskisehir Sehir Hastanesine nakledildi. Burada arkadaslarimizin yaptigi tetkikler sonucunda bir kalp krizi geçirdigi tespit edildi. Hizli ve acil olarak anjiyosu yapildi. Anjiyo sonrasinda baskanimizin kalp damarlarindan birine stent takildi. Ardindan baskanimizin durumu hizlica toparlandi. An itibariyle baskanimizin durumu koroner yogun bakim ünitesinde takip edilmektedir. Genel durumu iyi. Sagligi iyi gözüküyor. Yasamsal bulgulari stabil gözüküyor. Insallah bundan sonraki süreci de saglikli olarak atlatir. Baskanimizi sag salim hastanemizden memleketi Mugla’ya göndeririz.”
Kaynak: İHA