Oguz Bey'in Torunlari Bolluk Ve Bereket Için 28 Koyun Ile 1 Dana Kurban Edecek

Denizli’nin Acipayam ilçesine bagli Alaattin Mahallesi’nde yasayan Oguz Bey’in torunlari, 700 yildir ‘Taskin Dede’ ismiyle yapilan bolluk bereket ve yagmur duasi için bir araya gelecek. 28 koyun ve 1 dananin kurban edecegi etkinlikte, bulgurdan hazirlanacak 5 bin kisilik yahni, asure ve keskek ikram edilecek.

Oguz Bey'in Torunlari Bolluk Ve Bereket Için 28 Koyun Ile 1 Dana Kurban Edecek


Denizli’nin Acipayam Ilçesine bagli Alaattin Mahallesinde 700 yildan bu yana devam ettirilen Taskin Dede Yagmur Duasi, 8 Mayis Pazar günü Taskin Dede Türbesi’nin bulundugu bölgede yapilacak. Geleneksel duada 28 kazanda hazirlanacak, 5 bin kisilik yahni, keskek ve asure ikram edilecek.

Mahallede sakinler tarafindan imece usulüyle her yil Taskin Dede etkinliginin düzenlendigini belirten Alaattinliler Yardimlasma Dernegi (AYDER) Baskani Hüseyin Okcan, herkesi duaya katilmaya davet etti. AYDER Baskani Okcan, “Her yil türbesinde hayir yaptigimiz Taskin Dede ismiyle bilinen Alaattin Han, Oguz Bey beyliginin kurucusudur. Oguz Bey’in de ogludur. Alaattin Mahallemizin de kurucusudur. Mahallemiz ismini Alaattin Handan almistir. Lakabinin ‘Taskin’ olmasinin sebebi ise o dönemde yapilan savaslarda ordunun en önünde yer alarak gösterdigi kahramanliklardan kaynaklanmaktadir. Yaklasik 700 yildan bu yana yapilan bu etkinligimiz sayesinde birlik ve beraberligimiz artiyor. Topraklarimiz bereketleniyor. Bu etkinligimiz bize dedelerimizden miras kaldi. Bizde çocuklarimiza birakacagiz. Taskin Dede’yi mahallemizin kurucusunu her zaman hayirla yad edecegiz” dedi.



Kasiginizla gelin

Etkinligi bilen herkesi davet eden AYDER Baskani Okcan, “Bu yil etkinligimiz 8 Mayis Pazar günü Acipayam Alaattin Mahallesinde saat 11’de baslayip 14 30’da bitecek. Alaattin halkinin hayirsever vatandaslarin destegiyle yapilan bir hizmettir. Köylüm hemserilerimle gurur duyuyorum. 28 tane küçükbas hayvan, bir büyük bas hayvan, kesimiyle 700 yillik gelenek olan hayrimizi yapacagiz. Bu yagmur duasidir. Bütün disarida olan arkadaslarimizi da davet ediyorum buyurup gelsinler. Yemegimiz genelinde etli bulgurlu olarak yapiliyor. Birde asuremiz oluyor. Asure sekerle yapilan var veya pekmezle yapilan var. Ögleyin yapilan duanin ardindan yemekler tepsilere aliniyor. Vatandas yemegini kendi alip oturup yiyor ama özellikle herkes kasigini yananda getirsin” diye konustu.

Kaynak: İHA