Ayvalik'ta 99 Yil Sonra Yeniden Belediye Tiyatrosu Kuruldu

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Cumhuriyet’in ilaniyla birlikte 1923 yilinda kurulusu gerçeklestirilen ancak 99 yil süresince vazgeçilen belediye tiyatrosu projesi Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin’in talimatiyla yeniden hayata geçirildi.

Ayvalik'ta 99 Yil Sonra Yeniden Belediye Tiyatrosu Kuruldu
Ayvalik Belediyesi’nin kanatlari altinda ilk kez profesyonel belediye tiyatrosunun kurulusu gerçeklestirildi.

Gönüllülük ve sözlesmeli oyunculuk esasiyla modellenen tiyatro, 6 Mayis aksami Vural Sinemasi Nejat Uygur Sahnesi’nde Erkan Cilak’in yazip yönettigi “Neyzen Ya Yasiyorsa” isimli oyunuyla “perde” diyecek..

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, göreve geldikten kisa bir süre sonra Ayvalik Belediye Tiyatrosu’nun kurulmasi için dügmeye bastiklarini, ancak araya pandemi kosullarinin girmesi nedeniyle girisimi askiya almak zorunda kaldiklarini söyledi.



Baskan Ergin, “Belediye tiyatrosu kurulmasini yasama geçirmek için göreve geldikten sonra hizlandirdik. Meclis karariyla yönetmeligi, Kültür Isleri Müdürlügü bünyesinde organize edilmek üzere kabul edilmisti. Fakat araya giren pandemi, egitim sürecini etkiledi. Kurulus gerçeklestirildikten sonra egitim hazirliklari bastan sona kadar belediye bünyesinde tamamlandi. Oyunun perde demesi Mayis ayini buldu” dedi.

Neyzen Ya Yasiyorsa isimli kitabi seçkin kitapevlerinde kitapseverlerin begenisine sunulduguni anlatan Ayvalik Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Erkan Cilak, tiyatronun kurulus süreciyle ilgili olarak, “Sanat Fabrikasi’nda ve daha sonra belediyede yapilan egitim çalismalarinda oyuncu olabilecek tiyatroya gönül veren sanatçilarla kurulan kadro ile Mayis ayinda perde diyoruz.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA