Alzeimer'in Önemi Filmlerle Anlatildi

Alzheimer hastaliginin en sik görülen dört bulgusu üzerine çekilen ‘Acibadem’, ‘Pesinde’, ‘Annenin Çocuklari’ ve ‘Gece’ filmlerinin galasi Izmir’de yapildi. Sanatla tibbin birlestigi filmler, Alzheimer hastaliginin unutkanlik yaninda bilinmeyen taraflarini gözler önüne sermeyi amaçliyor.

Alzeimer'in Önemi Filmlerle Anlatildi
Türkiye Alzheimer Dernegi öncülügünde Aris, Santa Farma ve Nöroloji Dernegi’nin katkilariyla çekilen filmlerin galasi, Fransiz Kültür Merkezi’nde yapildi. Yapimini Tiyatro Peron’un üstlendigi, yönetmenligini Izmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Izmir Hastanesi’nden Nörolog Dr. Armagan Uysal’in yaptigi, basrollerinde ise Ercan Kesal, Cezmi Baskin, Ibrahim Raci Öksüz, Sebnem Dogruer, Eda Özerkan gibi ünlü isimlerin bulundugu filmlerde amaçlanan sosyal sorumluluk çerçevesinde Alzheimer hastaliginin unutkanlik yaninda bilinmeyen taraflarini gözler önüne sermek oldu. Genel basligi ‘Alzheimerle Yasamak’ olan 4 film izleyicilerden alkis topladi.

Projenin çay molalarinda beyin firtinasi yaparak ortaya çiktigini söyleyen Armagan Uysal, "Sevgili Özge hocamla çay molasinda yaptigimiz istisare sonucu hepimiz buradayiz. Alzheimer hastaliginin temel olgusu unutkanlik ama bu hastalikta unutkanliktan baska da sikayetler var. Biz de bunlardan yola çikarak insanlik için faydali bir bilinçlenme projesi yaptigimizi düsünüyoruz. Bu dört filmin çekimini 72 saat gibi kisa bir sürede yaptik. Filmlerde emegi olan herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA