AK Partili Karahocagil Açiklamasi 'Ukrayna 25 Yil Önce 3. Büyük Nükleer Güçtü, Bugünkü Hali Ortada'

AK Parti Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil, Rusya’nin isgal saldirisiyla karsi karsiya kalan Ukrayna’nin 25 yil önce nükleer silahlara sahip bir ülke olmasina ragmen Amerika ve Avrupa’nin nükleer gücünün Ukrayna’yi korumak için yeterli olacagi düsüncesiyle nükleer silahsizlanma kararina imza attigina dikkat çekti.

AK Partili Karahocagil Açiklamasi 'Ukrayna 25 Yil Önce 3. Büyük Nükleer Güçtü, Bugünkü Hali Ortada'
Sovyetler Birligi’nin dagilmasindan sonra bagimsizligini elde eden Ukrayna, 1994 yilinda atilan imzalarla nükleer cephaneligini Rusya’ya teslim ederken karsiliginda da basta ABD ve Ingiltere olmak üzere Bati’dan güvenlik garantisi almisti. O dönemde atilan imzalari hatirlatan Milletvekili M. Levent Karahocagil, “Bundan 25 yil önce Ukrayna dünyanin 3. en büyük nükleer gücüydü. Nükleer silahsizlanma karari alip tüm silahlarini etkisiz hale getirdi. Bu imzalar Clinton ile karsilikli imzalandi. Amerika ve Avrupa’nin nükleer gücü Ukrayna’yi korumak için yeterli denildi. Bugünkü hali ortada” diye konustu.

AK Parti Amasya il baskanliginda düzenlenen toplantida Osmanli dönemi sairlerinden Abdülhak Molla’nin, “Sayet baris istiyorsan savasa hazir ol” sözünü hatirlatan Karahocahil, “Allah’im Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dan razi olsun. Milli Savunma sanayimizi yüzde seksenlere çikararak sadece güçten, kuvvetten, bombadan, silahtan anlayan bu sömürücü, kan içici devletlerin karsisinda dik duran Türkiye’yi bizlere kazandirdi” seklinde konustu.

AK Parti Il Baskanligi görevini üstlenen Ekrem Toto’nun olusturdugu yeni parti yönetiminin tanitildigi toplantiya partililerin yani sira AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Suluova Belediye Baskani Fatih Üçok ve Tasova Belediye Baskani Bayram Öztürk de katildi.

Kaynak: İHA