'Kardeslik Destani' Kayseri'de Basladi

SOCAR Türkiye tarafindan ilki düzenlenen ve Türkiye ile Azerbaycan’in ortak degerlerini danslarla anlatan ‘Kardeslik Destani Gösterisi’, Kayseri’de basladi.

'Kardeslik Destani' Kayseri'de Basladi
Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen gösteriye Vali Yardimcisi Senol Esmer, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, ilçe belediye baskanlari, SOCAR Türkiye Iletisim ve Kamu Iliskileri Baskani Mikail Yusifov, protokol üyeleri, Kayserigaz çalisanlari ve aileleri katildi.

Kayseri’de baslayan gösteri, Bursa, Izmir ve Istanbul’da devam edecek.

Yapilan Gösteri ile Türkiye ve Azerbaycan’in geçmisinin anlatilacagini söyleyen SOCAR Türkiye Iletisim ve Kamu Iliskileri Baskani Mikail Yusifov, “Ilkini Kayseri’de baslattigimiz Kardeslik Destani gösterimiz, daha sonra sirasiyla Bursa, Izmir ve Istanbul’da gerçeklesecek. Kardeslik Destani, Azerbaycan ve Türkiye’nin her zaman konustugumuz Bir Millet Iki Devlet dedigimiz, aslinda 2 ülkenin kardesliginin ve dostlugunun ne kadar tarihi köklere sahip oldugunu göstermek, anlatmak, Türk kültürü, Türk insani ve bizim bugün geldigimiz birlikteligimizin, dostlugumuzun aslinda geçmisi ve ayni zamanda bu geçmis üzerinde kuracagimiz önemli bir gelecegin olacagini anlatacak. Amacimiz hem Kayseri halkina hem Kayseri’de çalisanlarimiza, protokol üyelerine dedigimiz geçmisi ve gelecegi anlatmak. Bu gösteride Alagöz Kültür Sanat Vakfi’nin yaklasik 70 kisilik büyük bir dans ekibi gösteri yapacak. Ayni zamanda burada bir görsel sölen de yasatacaklar. Müziklerin, oyunlarin, renklerin ve elbiselerin hepsinin bu gösteriye özel hazirlandigini söylemek istiyorum. Kayseri’de baslangicini yapiyoruz ve devamini getirecegiz. Umarim basarili geçer” dedi.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç da gösteri ile dostlugun ve kardesligin pekisecegini söyleyerek, “Gerçekten Iki Devlet Bir Millet anlayisi her geçen gün daha da güçlenerek devam ediyor. Sayin Cumhurbaskanimizin sayin Aliyev ile olan dostlugu artik hiç kimse tarafindan inkar edilemez ve bu konuda hiçbir tereddüt söz konusu degildir. Bu dostlugumuzu 2 sene önce Karabag’da ve Susa’nin kurtarilisinda hep beraber yasadigimizi hatirlarsiniz. Geçenlerde de Aliyev’in “Türkiye yalniz degildir” açiklamalari bizleri gururlandirmis, gerçekten onurumuz ve gururumuz olarak Azerbaycanli canlarimiza, kardeslerimize tesekkürlerimizi de iletmek istiyoruz. Bu gösteri ile de dostlugumuz ve kardesligimiz bir kez daha pekisecek” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Alagöz Kültür Sanat Vakfi’nin 70 kisilik dans ekibi, ‘Kardeslik Destani’ gösterilerini sergiledi.
Kaynak: İHA