Prematüre Bebeklerin Ilk Ve Son Haline Ait Fotograflar Sergilendi

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Sanat Galerisi’nde açilan ‘Prematürenin Dünü Bugünü’ adli fotograf sergisi hakkinda konusan Prof. Dr. Neslihan Tekin, “Prematüre bebekler normal bebeklerin hemen hemen yüzde 10 kadarini olusturuyor. Yilda 130 bin bebek prematüre olarak doguyor” dedi.

Prematüre Bebeklerin Ilk Ve Son Haline Ait Fotograflar Sergilendi
17 Kasim Dünya Prematüre Günü’nü kutlamak amaciyla Osmangazi Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi Yeni Dogan Ünitesi doktorlari ve hemsireleri tarafindan fotograf sergisi açildi. ESOGÜ bünyesinde dogan prematüre bebeklerin ilk fotograflarinin ve günümüzdeki hallerinin yer aldigi sergi yogun ilgi görürken, ayni zamanda da büyük begeni topladi. Yaklasik 30 bebegin fotograflarinin bulundugu sergi, hakkinda konusan Doç. Dr. Özge Sürmeli Onay, “Bu serginin amaci prematüre bebeklerimizin büyüdüklerini, hayata katildiklarini, okula gittiklerini ve mezun olduklarini göstermektir” dedi.



“Prematüre bebekler dogdugu andan itibaren oldukça zorlu bir süreçle karsi karsiya”

ESOGÜ Tip Fakültesi’nde ileri düzeyde Yeni Dogan Ünitesi bulundugunu belirten Prof. Dr. Neslihan Tekin, prematüre bebeklerin dogumundan itibaren zorlu bir sürece ihtiyaç duydugunu belirterek, “Ileri düzey olan, 4-A düzeyinde bir yeni dogan ünitemiz var. Dolayisiyla çok sayida prematüre bebek izliyoruz. Prematüre bebekler normal bebeklerin hemen hemen yüzde 10 kadarini olusturuyor. Yilda 130 bin bebek prematüre olarak dogmakta. Prematüre bebekler, dogdugu andan itibaren oldukça zorlu bir süreç izliyorlar. Bu sergiyi niye yapiyoruz ya da prematüre gününü niye kutluyoruz? Aslinda bu bizler için emeklerimizin karsiligini gördügümüz bir gurur günü gibi oluyor ama aileler için yasadiklari kimi zaman tatli, kimin zaman aci anilarin tekrar canlanmasina sebep oluyor. Yarin da ailelerle bulusacagiz bu salonda” dedi.



“Prematüre bebeklerimizin hayata katildiklarini göstermeyi amaçladik”

Açtiklari sergiyle birlikte prematüre bebeklerin hayata tutunarak normal dogumla dünyaya gelen bireylerle ayni duruma geldiklerini gösterdiklerini ifade eden Doç. Dr. Özge Sürmeli Onay ise su ifadeleri kullandi:

“Sergimizde prematüre bebeklerin ailelerinden izin alarak hem kuvözdeki hallerinin hem de büyümüs hallerinin resimlerini topladik. Su anda burada 30 bebegimizin resmi var. Tabi çok bebegimiz var, yüzlerce bebegimiz var, hepsine ulasamadik. Bu bebeklerin içerisinde en küçük gebelik haftasina sahip olan Sabri Efe Yeler karsi tarafta görünen. Aslinda yasama ihtimali düsük olan bir bebekti ama çok badireler atlatti. Uzun bir yatis sürecinin ardindan çok sükür taburcu oldu. Ona da mezuniyet töreni yaptik, kepli fotograflarini göreceksiniz. Bu serginin amaci prematüre bebeklerimizin büyüdüklerini, hayata katildiklarini, okula gittiklerini ve mezun olduklarini göstermektir. Ailelere moral olsun diye düzenledigimiz bir etkinlik bu. Bebeklerinin büyüdükleri zaman bizler gibi doktor, mühendis, avukat olabileceklerini görmelerini istiyoruz.”
Kaynak: İHA