Vali Çiçek Açiklamasi 'Kayseri'de Doganin, Tarihin Ve Hayatin Imar Edilmesi Anlasilir'

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 3-8 Ekim tarihleri arasinda Kayseri’de düzenlenen ve ana temasi ’Güncel Kosullarin Mimarligi’ olarak belirlenen Kayseri Mimarlik Festivali’nin gala yemegine katildi.

Vali Çiçek Açiklamasi 'Kayseri'de Doganin, Tarihin Ve Hayatin Imar Edilmesi Anlasilir'
Düzenlenen etkinlige, Vali Gökmen Çiçek’in yani sira TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Ögretim Üyesi ve Bölüm Baskani Dr. Murat Sönmez ve Kayseri Mimarlar Odasi’na bagli mimarlar katildi.

Mimar Sinan’in Kayseri için basli basina bir deger olduguna vurgu yapan Vali Çiçek; "Kültepe Kanis Karum yerleskesine bakiyorsunuz. Dünyanin ilk ticari anlasmalarini ilk ticari senet tabletlerini görüyorsunuz. Soganli Vadisine gidiyorsunuz. Insanlarin kayalar üzerindeki yasam sahasi olusturma becerilerine ve hatta bunu sanatsal bir estetige dönüstürme yeteneklerine sasiyorsunuz. Kapuzbasi Selalelerinde suyun daglari delerek dogaya sekil vermesini, görkemli Erciyes’in hemen gölgesinde Sultan Sazliginda gürültüden yalitilmis bir habitatin kendi seslerini, daha yakin bir baska lokasyon olarak yine Hürmetçi Sazliginda yilki atlarinin, mandalarin kendi eko sistemleri içinde yasarken vadileri sekillendiren dogal döngülerini görebiliyorsunuz. Gevher Nesibe Hatun Sifahanesine bakiyorsunuz Selçuklu dönemi tas isçiliginin sanata nasil dönüstügüne sahit olurken dünya tarihinin bilinen ilk tip fakültesinde olma ayricaligini hissediyorsunuz. Mimar Sinan basli basina bir deger. Selimiye camisine belli bir açidan baktiginizda Erciyes silüyeti sizi selamlar. Dolayisiyla Kayseri’de mimarlik deyince sadece yapilarin yükselmesi anlasilmaz. Mimarlik denildiginde Kayseri’de doganin, tarihin ve hayatin imar edilmesi anlasilir” dedi.

Yenilen yemegin ardindan program sona erdi.
Kaynak: İHA