Sosyolog Prof. Dr. Palabiyik Açiklamasi 'HDP, Altili Masayi Tespih Yapmis Salliyor'

Sosyolog Adem Palabiyik, HDP’nin altili masaya dair istedigi gibi davrandigini belirterek, “HDP, altili masayi tespih yapmis salliyor” dedi.

Sosyolog Prof. Dr. Palabiyik Açiklamasi 'HDP, Altili Masayi Tespih Yapmis Salliyor'
IHA muhabirine açiklamalarda bulunan Sosyolog Adem Palabiyik, “Özellikle Millet Ittifakinin gölge üyesi HDP’nin birçok konuda çikisini net olarak görebiliyoruz. HDP gölge siyaseti izliyor ama her yeri açikta kaldi. Çünkü hem CHP hem de IYI Parti ile yapilan görüsmelerin çogu medyada görünür hale geldi. HDP, masayi istedigi gibi yönetiyor hatta adayi dahi HDP’nin belirlemesi bekleniyor. Kiliçdaroglu isminin öne çikarilmasinin arkasinda da bu mantik var. HDP’nin isteklerine evet diyen Kiliçdaroglu, bakanlik dahil birçok konu basliginda HDP’ye göre hareket edeceginin sinyallerini veriyor. IYI Parti de bu sürece sesini çikarmiyor, çünkü onlar da pastadan pay kapma derdinde, ülke menfaatinden ziyade siyaseti düsünüyorlar. Ama bu tutumlari oldukça trajikomik görüntülerin ortaya çikmasina sebep oluyor. HDP, neredeyse altili masanin bütün üyeleri tespih yapmis salliyor” dedi.



“TTB Baskani Fincanci, neden PKK’nin zehirledigi çocuklardan bahsetmiyor”

Türk Tabipler Birligi (TBB) Baskani Fincanci’nin TSK’ya kimyasal silah iftirasini da degerlendiren Sosyolog Palabiyik, “TSK hiçbir zaman böylesine bir girisimde bulunmaz, bu tam anlamiyla iftiradir. Fincanci, PKK’nin haplayarak öldürdügü ve kandirdigi çocuklara neden deginmiyor. Saglik ile ilgili bir kurumun basinda olan bir ismin, PKK’nin haplamalarindan haberdar olmamasi ve görmezden gelmesi mümkün degildir. PKK, birçok eylemde bu yöntemleri kullaniyor. Öldürülen ya da yakalan PKK’lilarin üstünden çikan haplarin veya diger uyusturucu maddelerinin binlerce görüntüsü çikti. Fincanci, neden bu görüntüleri görmezden geliyor? Yahut Diyarbakir’da çocuklari kaçirilan annelerin derdi neden paylasilmiyor? HDP’nin misyoneri olarak görevine devam etmenin elbette bir anlami yok. TSK gibi ülkemizin en önemli kurumlarindan biri olan yapinin böylesine bir eylem ile yan yana getirilmesinin tek mantigi, uluslararasi baglamda ordumuzu ve devletimizi küçük düsürmektir. Buna izin verilmemelidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA