Osmanli Padisahlarinin Tablosu Yarin Açik Artirmayla Satisa Çikiyor

Ingiltere’nin en büyük müzayede evlerinden biri olan Sotheby’s tarafindan yapilacak olan açik artirmayla Iskoçya’da bir evin çati katinda bulunan Osmanli padisahlarina ait yagli boya tablolari yarin satisa sunulacak.

Osmanli Padisahlarinin Tablosu Yarin Açik Artirmayla Satisa Çikiyor


Iskoçya’da bir manastirin çati katinda bulunan Osmanli padisahlarina ait yagli boya tablolari yarin Ingiltere’de bulunan Sotheby’s Müzayede Evi’nde satisa çikarilacak. “Kraliyet ve Asiller” baslikli müzayede gün yüzüne çikacak olan eserler arasinda 16. yüzyil Italyan Rönesans tarihçisi ve yazar Paolo Giovio tarafindan bir araya getirilen Osmanli hükümdarlari, devlet adamlari ve birçok degerli sahsiyetin 484 suretinden olusan Giovio Serisi’ndeki tablolar yer alacak. Osmanli padisahlarindan Kanuni Sultan Süleyman, Yildirim Bayezid, 2. Bayezid, 2. Murad, 1. Mehmed ve Timur Imparatorlugu’nun kurucusu Timur’un tablolari yeni sahiplerine kavusacak.

Müzayede evinin yetkilisi, eserlerle ilgili “Bu portreler muhtemelen Lothian’in 3. Kontu William Kerr (1605-75) tarafindan alinmis ve bir zamanlar 17. yüzyildan 20. yüzyilin baslarina kadar Newbattle Manastiri’ndaki Büyük Salon’da asilmisti” dedi.

Açik arttirmayla satisa sunulacak tablolar için baslangiç fiyati olarak 50 bin sterlin fiyat verilirken, portrelerin satisinin “Yeni Savas Türkleri” basligi altinda gerçeklestirilecegi açiklandi.
Kaynak: İHA