28. Uluslararasi Aspendos Opera Ve Bale Festivali'nde 'Pandemic' Adli Bale Eseri Sahnelendi

Antalya'da 28. Uluslararasi Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde "Pandemic" adli bale eseri seyirciyle bulustu.

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçilariyla saglik çalisanlarinin sahne aldigi eser ile dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin baslangicindan bu yana yasanan süreç sanatsal bakis açisiyla seyirciye aktarildi.

Koreografisini Armagan Davran ile Volkan Ersoy'un hazirladigi eserde anlatici olarak tiyatro ve dizi oyuncusu Alper Saldiran yer aldi.

Dekor ve kostüm tasarimlarini Çagda Çitkaya'nin üstlendigi eser, Bach, Vivaldi ve Albinoni'nin müzikleri esliginde sahnelendi.

Eserde görev alan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pandemi Yogun Bakim Ünitesi hemsiresi Gülin Özen, AA muhabirine, geçirdikleri zor günlerin ardindan böyle bir projenin içinde yer almaktan mutluluk duydugunu söyledi.

Aspendos Antik Tiyatro'da sahneye çikmanin kendisi için özel oldugunu belirten Özen, "Bu gece benim için çok heyecanliydi. Sahnede olmak çok güzel bir histi. Böyle bir eserle farkindalik yaratabilmek ve parçasi olabilmek de çok özeldi. Prömiyerimiz seyircisiz olmustu. Ilk kez seyirci karsisina çiktim, inanilmaz hissettim." dedi.

Nöbetten çikip geldigini dile getiren Özen, gösteriden sonra tekrar nöbete giderek hastalara yardimci olacagini ifade etti.

Kaynak: AA