Halk Danslari Ekiplerinden Duygulandiran Destek

Bursa’nin kültürel zenginligi halk danslari topluluklarinin bir araya geldigi sölen, bu aksam Kültürpark Açik Hava Tiyatrosu’ndaki final gösterileriyle sona eriyor.

Halk Danslari Ekiplerinden Duygulandiran Destek
Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) isbirliginde gerçeklestirilen Halk Danslari Söleni, folklorik görselligin yani sira anlamli desteklere de sahne oldu. Sölenin 2. gününde Bursa Tahtakiran Kiliç Kalkan, Kestel Belediyesi, Orhangazi BAL-GÖÇ, Osmangazi Belediyesi halk danslari topluluklari ile PRUSA Sanat Gençlik Spor Kulübü sahne aldi. Ekiplerin yöresel halk oyunlarini sergiledikleri gösteriler, büyük begeni topladi. Gösterileriyle büyük alkis alan halk danslari topluluklarindaki gençler, harçliklarini ülkemizin yüregini yakan orman yanginlarina nefes olmasi amaciyla fidan kampanyasina bagisladi.

BKSTV Baskani Özer Matli, Osmangazi Belediyesi Halk Danslari Toplulugu basta olmak üzere harçliklarini fidan bagisina veren gençleri tebrik etti. Bursalilari bu aksam yapilacak final gösterilerine katilarak ‘Gelecege Nefes’ kampanyasina destek olmaya çagiran Matli, ekiplere katilim belgelerini BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik ile birlikte verdi. Sölen 6 Agustos Cuma günü saat 21.30’da Kültürpark Açik Hava Tiyatrosu’ndaki kapanis gösterileriyle sona erecek.
Kaynak: İHA