Aydin'daki Orman Yangini Kontrol Altina Alindi

Aydin'in Bozdogan ilçesinde çikan orman yangininin kontrol altina alindigi bildirildi.

Yanginin basladigi Basalan Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Aydin Vali Yardimcisi Mustafa Hulusi Arat, Aydin sinirlari içinde kalan alanda yanginin kontrol altina alindigini söyledi.

Yanginin Mugla sinirina da siçradigini belirten Arat, bölgede söndürme ve sogutma çalismalarinin sürdügünü dile getirdi.

Arat, yanginin yerlesim yerlerine zarar vermedigini ifade ederek, "Hasar tespit çalismalari henüz tam yapilmadi ama ilk aldigimiz bilgilere göre önemli bir yerlesim yerlerine zarari yok. Yalniz, ormanlar büyük zarar gördü." dedi.

Mugla'nin Kavaklidere ilçesi Nebiler Mahallesi'nde hayvan yetistiriciligi yapan Senay Kurt, yangin sirasinda ahirdaki büyükbas ve küçükbas hayvanlari komsusunun ahirina tasidiklarini söyledi.

Kürekle alevleri söndürmek için mücadele ettigini belirten Kurt, "Bugün burada cehennemi yasadik. Ates geliyor denildiginde dagin öteki kismindaydi ama biz buraya kosarak geldik. Ahirdan hayvanlarimizi çikardim. Inek, tavuk, köpek ve esek vardi. Esegi saldim, esegi az önce asagida canli olarak görünce çok mutlu oldum, Allahima sükürler olsun. Esegimi gördüm orada." diye konustu.

Dün Bozdogan'in Basalan Mahallesi'nde orman yangini çikmis, yangin Mugla'nin Kavaklidere ilçesine kadar ulasmisti.

Kaynak: AA